Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka stožera

Od sutra Zagrepčani ponovno mogu na bazene, no uz pridržavanje ovih mjera

bazen
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
28.01.2021.
u 17:15

Na posljednjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj 22. siječnja 2021., jednoglasno je usvojen Prijedlog epidemiološkog okvira i organizacije rada bazena na sportskim objektima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima

Gradski bazeni na kojima su zbog nepovoljne epidemiološke situacije privremeno bile obustavljene sve sportsko-rekreativne aktivnosti osim treninga i natjecanja sportaša i klubova navedenih Odlukom Stožera od 18. prosinca 2020. ponovno uvode termine za rekreaciju građanstva u petak  29. siječnja.

Na posljednjoj sjednici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba održanoj 22. siječnja 2021., jednoglasno je usvojen Prijedlog epidemiološkog okvira i organizacije rada bazena na sportskim objektima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima temeljem Preporuke HZJZ za rad bazenskih kupališta i vodenihih parkova, uz prethodno pozitivno mišljenje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Korisnici su obavezni pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera na bazenima Ustanove odnosno uvedeno je obavezno upisivanje u evidencijske liste (ime, prezime, broj telefona, vrijeme dolaska), dezinficiranje ruku na ulasku u objekt, nošenje maski za lice u svim prostorima objekta osim tijekom aktivnosti u bazenu,  mjerenje tjelesne temperature (korisnicima s tjelesnom temperaturom iznad 37,2 ˚ C neće biti dozvoljen ulazak na objekt), obavezno pridržavanje propisanog razmaka od najmanje 2 metra, obavezno tuširanje prije ulaska na prostore bazena i prolazak kroz predbazen za pranje nogu

Kontrolu nad pridržavanjem mjera provoditi će djelatnici na objektu. Termini odnosno rasporedi sportskih treninga i natjecanja te termini rekreacije građanstva su odvojeni u svrhu bolje kontrole nad provođenjem epidemioloških mjera.

Više informacija o rasporedu termina za građanstvo moguće je pronaći na služvebnim internetskim i Facebook stranicama Ustanove te bazena Jelkovec, Iver, Bazenskog kompleksa Svetice, Bazenskog kompleksa Utrina i Sportskog parka Mladost.

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije