Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 80 govornika

Od sutra starta Greencajt, najveći festival održivosti u regiji

Zagreb: U Rougemarin Parku otvoren je Greencajt Festival
Matija Habljak/PIXSELL
23.05.2023.
u 17:12

U sklopu festivala dodijelit će se i Green Prix nagrade u sedam kategorija, pobjednici će biti objavljeni u četvrtak u 20 sati u sklopu festivala, a dodjeljuju se onima koji svojim aktivnostima promoviraju održivost, važnost klimatskih ciljeva te su pridonijeli zaštiti okoliša

Greencajt festival i ove će godine okupiti brojne domaće i strane govornike koji će raspravljati o ekološkim rješenjima i stvaranju održive budućnosti. Festival počinje sutra u staroj tvornici žarulja TEŽ, u Folnegovićevoj 10, a više od 80 govornika iz deset zemalja, kroz dva će dana održati 30 panela i predavanja

U sklopu festivala dodijelit će se i Green Prix nagrade u sedam kategorija, a to su: Greenlider, Zelena inovacija, Na mladima svijet ostaje, Misli globalno, djeluj lokalno, Utjecaj na zajednicu, Zeleni startup i Zelena kampanja. Pobjednici će biti objavljeni u četvrtak u 20 sati u sklopu festivala, a nagrade se dodjeljuju onima koji svojim aktivnostima promoviraju održivost, važnost klimatskih ciljeva te su pridonijeli zaštiti okoliša.

Izazovi s kojima se čovječanstvo susreće u 21. stoljeću bit će tema predavanja akademika Igora Rudana, a prednosti održivog turizma predstavit će Božo Skoko. Konstrakta, Bruketa i Matanić, kao i Matej Feguš, Damir Ciglar i Slaven Kosanović Lunar, odgovorit će na pitanje mogu li film, pjesma ili grafit potaknuti na održiviji način življenja, a poseban će se naglasak, posebice na predavanju "Kakav svijet ostavljamo djeci", staviti na mlade i njihovu budućnost. 

BBC-jev reporter i borac protiv lažnih vijesti Marco Silva, vodeći britanski stručnjak za okoliš i inovacije Mark Shayler,  gradonačelnik finske općine Salla Erkki Parkkinena te stručnjak u području klimatskih promjena Alessio Terzi samo su neki od govornika, a neki od panela koji će se održati su: „Aktivizam u umjetnosti: zašto je jedini 'propjevao' Vojko V?“, „Je li trava zelenija kod susjeda?'“ i „RethinkFashion by Perwoll“ koji promovira održivu modu. Na kraju prvog dana festivala, u Rougemarine Parku održat će se koncert Gibonnija, a drugog dana koncert Konstrakte i Zemlje Gruva.

Otvorenju festivala, među ostalim, prisustvovat će i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, direktorica gradske Turističke zajednice Martina Bienenfeld te zastupnica u Europskom parlamentu Terry Reintke.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije