Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ususret školskoj godini

ZET ima obavijest za učenike i studente: Novi korisnici imaju dvije mogućnosti

Zagreb: ZET najavljuje promjene u voznom redu
Patrik Macek/PIXSELL
21.08.2023.
u 12:07

Putem studentske elektroničke baze ISAK, procedura produljenja statusa počet će od 23. kolovoza, a za učenike u skladu s podacima sustava eMatica od 2. rujna

Zagrebački električni tramvaj (ZET), od srijede počinje s izradom Pretplatnih karata za učenike i studente za školsku i akademsku 2023./2024. godinu te produljenjem statusa postojećih učeničkih i studentskih karata, priopćio je danas ZET. Novi korisnici koji do sada nisu izrađivali Pretplatnu kartu trebaju ovjeriti Zahtjev ZET-a s jednom fotografijom u obrazovnoj instituciji te se uputiti na bilo koje prodajno mjesto.

Ne naplaćuje se izrada virtualne karte. Na raspolaganju su im dvije mogućnosti - može se zatražiti izrada fizičke pretplatne karte ili formiranje virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3.98 eura i traje nekoliko dana, dok se za formiranje virtualne karte ne naplaćuje naknada za izradu. 

Postojeći korisnici, odnosno učenici i studenti koji su protekle godine koristili Pretplatnu kartu i kupovali odgovarajuće kupone, mogu produljiti statuse na svojim fizičkim kartama i bez ovjere Zahtjeva u obrazovnoj instituciji i to na prodajnim mjestima ZET-a te na kioscima ugovornih partnera. 


>>VEZANI ČLANCI: 


Putem studentske elektroničke baze ISAK, procedura produljenja statusa počet će od 23. kolovoza, a za učenike u skladu s podacima sustava eMatica od 2. rujna. Do tada, produljenje statusa može se obaviti uz ovjereni Zahtjev ZET-a.

Produljenje statusa mogu u svega nekoliko koraka obaviti i mobilnom aplikacijom. Učenici iz Velike Gorice, Zaprešića i Stupnika
Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području Velike Gorice, Zaprešića i Stupnika, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada, odnosno Općine. 

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s tih područja će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima ugovornih partnera, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka. Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine, navodi u priopćenju ZET.

>>VIDEO: Benzinska počela prodavati kruh 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije