Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijevoz

Od Rugvice do Kvatrića ZET-ovim autobusom

03.02.2014., Zagreb - Nove ZET-ove autobusne linije u Sopnici Jelkovec koje povezuju to naselje sa gradom. Linija 279 za Dubec.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.08.2015.
u 12:55

ZET traži da općina pokrije moguću manjak od prodaje karata

Stanovnici Rugvice uskoro bi umjesto autobusima Čazmatransa do Zagreba mogli ZET-om. Osnovno što se očekuje od pregovora, koje je započeo gradonačelnik Milan Bandić, a vode ih čelnik Rugvice Mato Čičak i predstavnici ZET-a, jeftiniji je prijevoz građana i češće linije. Podsjetimo, trenutačno je cijena pojedinačne karte Čazmatransa 25 kuna, a mjesečne radničke oko 860 kuna.

–ZET je u suradnji s resornim službama Grada i Općine već izradio cjelokupan prijedlog prometno–tehničkih rješenja - kazali su iz Ureda gradonačelnika.

Prema tom prijedlogu, Rugvica bi bila povezana s Kvaternikovim trgom, a autobusi bi vozili na dionici Hrušćica – Ježevo te Hrušćica – Prevlaka čime bi se znatno poboljšala prometna povezanost i na području općine Rugvica, ali i same općine sa Zagrebom. Iz Ureda gradonačelnika su kazali da se još samo čeka suglasnost Općine. Čelnik Rugvice Mato Čičak potvrdio je da se pregovara te kazao da će o svemu uskoro odlučiti Općinsko vijeće.

– Zalažemo se za dolazak ZET-a u našu općinu no vodimo pregovore oko troškova. Naime, Općina može cijeli projekt sufinancirati s maksimalno 600 tisuća kuna, no u prijedlogu ugovora od ZET-a stoji da se obvežemo davati subvencije ukoliko trošak ne pokrije prodaja karata. Ta subvencija po prijedlogu može bit i do 2,6 milijuna kuna, a budući da je naš proračun oko 7 milijuna to nam je neprihvatljivo - kazao je Čičak. Dodao je da se nada da će ZET prihvatiti ugovor kako bi autobusi čim prije mogli prevoziti putnike. 

Komentara 3

IC
ICCO
18:00 22.08.2015.

Bandić je došao, obećao ZET a nije rekao da će to koštati milijune. Lako je tako lupetati i obećavati svima sve!

TH
than
20:07 22.08.2015.

25 kuna pojedinacna radnicka kod Cazmatransa ?!?! Pa zet do velike gorice naplacuje 20 kuna u jednom smjeru. Bas me zanima koliko bi tu odvalio. Vjerojatno bi jeftinije bilo otici na kupanje u Crikvenicu s onim dnevnim autobusima preko ljeta.

2X
2Xgeneral
10:40 23.08.2015.

miki nema pojma niočemu - lako je populistički lupetati na teret zagrebčana. nika nije nikome dao svoj dinar kao veoma osjetljivi socijalni humanitarac ali je zato zagreb doveo na prosijačj+ki štap!! 7 milijardi kunića sljedeća otplata kredita!! otkud će to platiti??? opet se zadužiti i lupetati kako je uspješan i "pametan" skupa sa kojićem i kikašem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije