Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekonstrukcija staze na jarunu

Od ljeta rolanje noću uz glazbu

09.07.2010., Zagreb - Zagrebcani koji jos nisu otisli na more rekreiraju se na Jarunu. Medju mnogobrijnim rekreativcimima ima puno zgodnih djevojaka na rolama koje su pratili decki na biciklima. Photo: Boris Scitar/PIXSELL
Boris Ščitar
31.03.2017.
u 17:30

Duž šest kilometara Aleje Matije Ljubeka na svaki stup postavit će se zvučnici s kojih će biciklisti i roleri slušati glazbu, a u planu su i novi slivnici te rasvjeta

Rolaš po mraku, a u stopu te prati ritam omiljene pjesme. I to ne sa slušalicama u ušima, već s novih zvučnika koji će se postaviti na javnu rasvjetu. Također novu, koja će omogućiti rolerima i biciklistima s Jaruna da ne moraju pomno birati doba dana za rekreaciju, već će u jezeru moći uživati i u kasnim večernjim satima.

Tražili su stanovnici

Ovo je samo dio plana rekonstrukcije rolerske i biciklističke staze u Aleji Matije Ljubeka, kojoj rekreativci već sad tepaju zovući je “šest kilometara miline”. Radovi na njezinu uređenju tek će početi, ali već su se detaljno informirali o tome kako ih nakon kiše na stazi više neće dočekivati lokve, a i izblijedjela će signalizacija dobiti novi sjaj.

– Već se neko vrijeme spremamo na rekonstrukciju, a računamo da će se po novoj stazi moći rolati i njome biciklirati već na ljeto – objasnila je potpredsjednica Mjesnog odbora Jarun Ivana Jurin te dodala da će se Ljubekova aleja obnoviti jer su upravo tako tražili stanovnici iz njezina kvarta. Rasvjeta i novi zvučnici s glazbom najzanimljiviji su dio projekta vrijednog oko 800 tisuća kuna, istaknula je Ivana Jurin, ali asfalt, kao i signalizacija koja će omogućiti bolje snalaženje onih koji “zagrebačko more” odabiru kao svoju lokaciju za tjelovježbu. Postavit će se i novi slivnici, rubnjaci će stazu odvajati od zelene površine, a i uklonit će se osušena stabla te posaditi nova.

“Bit će... mrak!”

– Nedavno smo uredili najveću livadu za pse u Hrvatskoj, koja se prostire na 18.500 četvornih metara, a hortikulturalno uređenje dio je te priče. Oko Jaruna uklonit će se staro i bolesno drveće, a posadit će se novo.

Osim drveća, okoliš će se upotpuniti raznim zelenilom – ispričala je Ivana Jurin iz MO Jarun. Na zelenilo će se potrošiti oko sto tisuća kuna.

– Konačno da se počne raditi nešto na čemu već dulje vrijeme svi inzistiramo. Uređenje staze planira se još od 2015. godine, koliko sam ja upoznat s tim, i uvijek se odgađa za sljedeću godinu. Neka radovi konačno počnu, samo da se ne otegnu preko ljeta jer nećemo onda voziti ni po staroj, a ni po novoj stazi – rekao je Miran Bačić, kojeg smo jučer sreli u vožnji biciklom oko Jaruna. Uređenje staze, nadaju se i u Mjesnom odboru, ne bi se trebalo oduljiti na ljeto jer, prema raspisanom javnom natječaju za rekonstrukciju staze, zainteresirani izvođači radova imaju do sredine sljedećeg mjeseca da Gradu daju svoje ponude.

– Veselim se. Novi asfalt, drveće koje će davati hlad, muzika, sladoled, a i neću morati doma čim padne mrak. Tako da... mrak – sa smiješkom je zaključila Tea Mikić, koja iskoristi svaki lijep dan upravo na stazi na Jarunu vozeći se na svojih deset kotačića. 

Komentara 3

DU
Deleted user
09:35 01.04.2017.

April, april!!! Najbolje kaj ste ikada imali su bile sante leda na Savi prije nekih 30-tak godina!!! Iako niti pomicanje starog Savskog mosta za par centimetara niej bilo loše!

MI
miaherceg
11:32 01.04.2017.

Pohvalno,fora

Avatar Zloćo Mlađi
Zloćo Mlađi
22:58 31.03.2017.

Je i zdrava ova na rolama ..... to se zove žensko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije