Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić poručio

'Od idućeg tjedna drive in dijagnostiku uvodimo u domove zdravlja'

Zagreb: Milan Bandić obišao "drive in" dijagnostiku koronavirusa
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
04.04.2020.
u 16:17

Ovaj model testiranja uveden je u utorak, a prilikom uzimanja uzorka nije potrebno izlaziti iz osobnih automobila, što povećava razinu sigurnosti osoba koje se testiraju i zdravstvenih djelatnika sa Zavoda

Do sada je obavljeno oko 500 testiranja, a drive in dijagnostiku od idućeg tjedna uvodimo i u naše domove zdravlja. Veći broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom - poručio je gradonačelnik Milan Bandić ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Inače, ovaj model testiranja uveden je u utorak, a prilikom uzimanja uzorka nije potrebno izlaziti iz osobnih automobila, što povećava razinu sigurnosti osoba koje se testiraju i zdravstvenih djelatnika sa Zavoda. Na testiranje se osim autom može doći i pješice.

Od sedam do 19 sati maksimalno se može testirati 300 osoba. Iz Zavoda su naglasili da rade i druge 'covid ambulante' na šest punktova u Zagrebu, a da se uzorci uzimaju i u Klinici za infektivne bolesti, kao i u KB-u Zagreb.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
16:33 04.04.2020.

Da ne bi bilo ko onaj "Holding centar" u Vukovarskoj, na automatu za brojeve ima posebni gumb za uhljebe, kumove i rođake koji mogu preko reda.

OT
otrovnijezik
10:12 05.04.2020.

"Već?! Sada?! Nakon tri tjedna?! Uz ured za hitne situacije?! Svaka vam čast! Bolje da vas nema."

Avatar Niškorist
Niškorist
20:49 04.04.2020.

Uvedi ga za sebe u Remetinac Bog dao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije