Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI U ZAGREBU

Od Črnomerca do Gajnica vožnja autom 45 minuta

gužva
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
12.08.2010.
u 21:15

Djelomično zbunjujuća signalizacija, ali i nesavjesni vozači, uzrok su velikih prometnih gužvi na izrazito frekventnom zapadnom izlazu iz grada

Zagrebački cestari rade punom parom. Ljetni mjeseci i smanjen promet vrijeme su koje godinama koriste za velike rekonstrukcije, ali i sitne popravke ili samo krpanje izrovanih prometnica.

U utorak je na red došla i Ilica. Po priopćenju iz Gradskog ureda za graditeljstvo, riječ je o “izvođenju pripremnih radova za asfaltiranje i asfaltiranje kolnika na Ilici (južni kolnik) na dijelu od raskrižja Ilica/Vrapčanska/Oranice do benzinske postaje Ine (oko 150 m) i na dijelu od raskrižja Ilica/Sokolska/Vatrogasna do Zagrebačke ceste. Zauzet će se južni kolnik, a promet će se odvijati po sjevernom kolniku dvosmjerno.” Radovi bi trebali biti gotovi u subotu u pet ujutro, kada će i prestati prometne more tisuća vozača.

Gdje je policija?

Naime, unatoč zabrani “kretanja vozila u smjeru sjever - jug i jug - sjever”, zbog suženog kolnika na jedan trak stvori se dovoljna gužva, da bi je nesnosnom činili vozači koji unatoč zabrani žele skrenuti iz Ilice u Oranice. Istina, građevinski su se radnici ispričali za “moguće poteškoće u prometu i zamolili za strpljenje i razumijevanje”, no tisuće vozača prži se na suncu oko pola sata jer mnogim nesavjesnim vozačima znakovi obveznog smjera ne znače baš ništa.

Čudna signalizacija

Traba li dodati da u dva dana nismo vidjeli ni jednog policajca koji bi barem opomenuo, ako ne i kaznio vozače koji krše propise i ‘jedu’ živce velikoj većini drugih koji namjeravaju proći raskrižje. Nepoznato je i zašto je zatvoren trak iz smjera zapada, iz kojeg se desno skreće put Oranica, pa vozači voze slalom između prepreka radi skretanja.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
jadre
08:45 30.08.2010.

....upavo bahati divljak nasrčući na policijsku ophodnju...uništavajući našu imovinu...je popio metak ...istine radi ...ćoravi -Pluki

OB
-obrisani-
22:40 12.08.2010.

Zar je za asfaltirat 150 metara potrebno nekoliko dana? U Americi se takvi radovi (nanosenje novog asfaltnog sloja) rade iskljucivo nocu. Ne jednom sam se iznenadio vozeci ujutro po novom asfaltu (puno duzem nego pisljivih 150 metara) kojeg noc prijeije tamo nije bilo. Ubuduce, nacin i tajming izrade takvih radova (kao i vrsta asfalta) bi trebali biti glavni uslovi kod dodjeljivanja ugovora o takvom radu.

Avatar arcanius
arcanius
07:57 13.08.2010.

po novome su došli do križanja Ilica-Zagrebačka i prekjučer CIJELI USRANI DAN finišer je stajal parkiran.... a taj potez je dobio prvi sloj dan prije u podnevnim satima.... dakle mogli su asfaltirati još prekjučer, ali nisu.... nije im se dalo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije