Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parkiranje

Od 2015. bez čekanja – preko interneta do povlaštenih karata

rkirati jer im ispred njihovih kuca Pauk redovito dize aute, a parkinga nemaju u blizini.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
29.12.2014.
u 09:00

Ova inovacija bit će od velike koristi Zagrepčanima koji imaju pravo na karte jer neće morati donositi dokumente Zagrebparkingu

Zagrepčani koji imaju pravo na povlaštene parkirališne karte već početkom 2015. godine po njih više neće morati odlaziti u Zagrebparking, već će kupnju moći obaviti iz svojih domova, putem interneta. Osim što će se time građanima olakšati kupnja, smanjit će se i gužve na blagajnama koje su najveće početkom godine kada velikom broju istječe godišnja karta.

Prema informacijama iz Zagrebparkinga, riječ je o elektroničkoj povlaštenoj karti, a funkcionirat će na sličan način kao i elektroničke satne i dnevne karte pa ih vlasnici više neće morati istaknuti na vjetrobranskom staklu. Kako vlasnici povlaštenih karata više ne bi trebali dolaziti ni jednom godišnje pokazati dokumente (osobna i prometna), tvrtka će ubuduće sve podatke preuzimati izravno iz policije. Ova novost iz Zagrebparkinga za sada je samo prva u nizu koje bi trebale zaživjeti tijekom 2015. u kojoj tvrtka obilježava 50 godina postojanja.

– Tvrtka je osnovana 1965. godine pod nazivom Centar, 1993. godine preimenovana je u Zagrebparking, a od siječnja 2007. godine posluje kao jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga – kazao je Darko Knezović iz Zagrebparkinga. Dodao je da tvrtka danas upravlja s nešto više od 30 tisuća parkirnih mjesta diljem grada te još 2400 u sedam javnih garaža, a red oko parkiranja u gradu održavaju i sa 17 Zagrepčanima omraženih pauka.

Knezović je podsjetio da je upravo Zagrebparking 2001. godine prvi u svijetu pokrenuo plaćanje parkiranja putem SMS-a, a da s inovativnim trendovima nastavljaju i dalje, svjedoči i plan da se tijekom 2015. u pet garaža postave punjači za električna vozila. 


 

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:02 29.12.2014.

Zašto ne priupitate mudrace iz Zagrebparkinga zašto već dva mjeseca ne radi plaćanje SMS-om garaže na Langovom trgu?!? Jel itko zna u tom Holdingu kad će proraditi?!?

BU
BubyZG
14:11 29.12.2014.

Vrlo opasan presedan da MUP daje podatke trgovačkom društvu. Sutra će to zatražiti i dobiti Konzum, pa poslije hoteli Excelsior, pa zatim udruga za pomoć Dinamu, pa .... Baza podataka državnih institucija ( MUP, HZZO, Mirovinsko ... ) ne smije biti dostupna nikome osim po odobrenju samog građanima ili po odluci suda. I točka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije