Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2, a ne 3 puta tjedno

Od 1. 8. u Zagrebu ide novi način odvoza otpada, bit će jeftinije

otpad dvorište
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
02.06.2016.
u 08:00

Odvoz otpada bit će kućanstvima jeftiniji 30%, najavio je gradonačelnik Milan Bandić, otvarajući jučer treće mobilno reciklažno dvorište u gradu, ono u kvartu Gornji grad-Medveščak

Na križanju ulica Horvatovac i Ružičnjak građani kvarta Gornji grad-Medveščak mogu od jučer bez naknade odlagati 30 različitih vrsta otpada (papir, plastika, metal...), u novom mobilnom reciklažnom dvorištu, trećem takvom u gradu, nakon Brezovice i Trnja

Otvarajući ovo dvorište, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će s 1. kolovoza krenuti novi način odvoza otpada što će, pak, objasnio je, uskoro biti i službeno predstavljeno u prostorijama Cistoce.

Od tog datuma otpad ce se, podsjetio je, odvoziti dva puta tjedno, umjesto dosadašnjih tri. Time će se, rekao je Bandic, smanjiti računi građana za 30%, a napravit će se uštede i u samome poslovanju podružnice Čistoća.

Komentara 13

Avatar dario554433
dario554433
08:36 02.06.2016.

ali zato će poskupiti naknada za slivne vode, pa tako da račun ostaje isti.

DO
domicic
05:23 03.06.2016.

Hahaha, koja glupost i kakvo pojeftinjenje!? Kao da ti netko smanji kapacitet rezervara za gorivo na autu i onda te uvjerava da imaš uštedu jer puni rezervar ne plaćaš 600 nego 400 kn. Ušteda bi bila cijena odvoza ide dolje, a broj ostaje isti.

DU
Deleted user
08:30 03.06.2016.

Odvajanje otpada je kategorija u kojoj je grad Zagreb dinosaurus u odnosu na gradove zapadne Europe. Glavni razlog je Milan Bandic i njegovi uhljebljeni odani banditi koji se bave potresima, olujama i vulkanima dok stvarni Jakusevac sve vise raste i sve vise smrdi, a racuni nam ogromni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije