Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto u gradu

Obrtnička i Stražnička od utorka zatvorene za promet

Ilustracija
PIXSELL
23.07.2010.
u 11:00

Od 2. kolovoza zatvara se i raskrižje Svetonedeljske i Mirnovečke ulice, a asfaltirat će se i Ulica Dobriše Cesarića

Od utorka Samoborci će se uvelike morati oboružati strpljenjem. Automobil bi najbolje bilo ostaviti u dubokom hladu i u obavljanje poslova po gradu uputiti se pješice. Naime, počinje asfaltiranje Obrtničke i Stražničke ulice, koje se zatvaraju za sav promet!

Obilazni pravci

A budući da su to županijske lokalne ceste, radove izvodi Županijska uprava za ceste, javljaju iz Grada.

– Radovi na asfaltiranju Obrtničke ulice trebali bi završiti do četvrtka kad bi ulica trebala biti otvorena za promet. Stražnička bi se, pak, trebala otvoriti u petak – kaže Željko Kovačić, pročelnik za komunalne poslove, i dodaje da je sva nova prometna regulacija koja će vrijediti za vrijeme radova dogovorena s policijskom postajom Samobor.

Zbog radova će autobusi na linijama Samobor - Rude, Smerovišće, Slani Dol, Mali i Veliki Lipovec voziti preko glavnog gradskog trga, a preusmjeravat će se i kamionski promet. Tako će iz smjera Ruda obavezan smjer biti lijevo u Ulicu Gračec, iz smjera Smerovišća i Slanog Dola obavezan je pravac obilaznica Dubrava, dok je iz Samobora za Rude, Smerovišće, Slani Dol i Vrhovčak obavezan smjer Ulicom Josipa Jelačića ili Grada Wirgesa na obilazak.

Osim toga, tih “radnih” dana neće se moći parkirati u Ulici Milana Langa od Ulice Ivana Perkovca do Ulice Giznik, a zatvara se i Šmidhenova ulica od Trga kralja Tomislava do Obrtničke.

Radovima nema kraja

No, radovima tu nije kraj. Tek što se prašina zbog asfaltiranja u Obrtničkoj i Stražničkoj slegne, 2. kolovoza od 6 sati zatvaraju se Svetonedeljska i Mirnovečka ulica. Radove tamo izvodi Komunalac.

– Na raskrižju tih dviju ulica radit će se glavni šaht kanalizacije za Perkovčevu, pa dok se to ne popravi neće se moći voziti tim ulicama – objašnjava Kovačić.

Obilazni pravci trebali bi biti Zagrebačkom ulicom, Ulicom Ivana Gundulića i Perkovčevom. Radovi na tom raskrižju trebali bi završiti do 13. kolovoza u 18 sati. Nakon toga će se asfaltirati i Ulica Dobriše Cesarića, a početkom rujna promet će se opet preusmjeriti, jer se počinje raditi kanalizacija u Perkovčevoj ulici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije