Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA BOLJI ZAGREB

Obnovili smo vrtić, darovali računala, čistili snijeg...

'09.04.2013.Zagreb-Vecernji list je donirao 12 racunala osnovnoj skoli Ivan Cankar na crnomercu. Photo: Boris Scitar/VLM'
Foto: 'Boris Scitar/Vecernji list'
1/4
18.10.2013.
u 11:34

Najljepše je bilo uveseljavati djecu i učenike koji sada žive, rade i uče u mnogo boljim uvjetima

U njihovim boravcima sada prevladava vesela žuta, zelena i narančasta boja umjesto oronulih parketa i vlažnih zidova koji su ugrožavali sigurnost djece. Mališani koji idu u vrtić Kolibri u Dubravi novu su vrtićku godinu započeli u potpuno obnovljenim prostorijama s novim igračkama i spravama za igranje u dvorištu. Riječ je o nedavno završenom projektu Večernjeg lista \"Pružimo im vrtić kakav zaslužuju\".

Novo ruho Kolibrija

Osim što je zgrada vrtića zasjala u potpuno novom ruhu volonteri Večernjeg lista pomogli su i u uređenju vrtova u dvorištu.

– Dugo smo čekali na sanaciju i presretni smo što smo to napokon i dočekali. Jako smo zahvalni što naša djeca sada imaju bolju kvalitetu života i rada u obrazovnoj ustanovi – poručila je ravnateljica vrtića Vesna Aralica.

\"Za bolji Zagreb\" skupni je naziv naših akcija kojima smo u zadnjih godinu dana pomagali našem gradu, građanima i vjernim čitateljima.

– Ovo je kao božićni dar – uzviknuli su učenici OŠ Ivana Cankara kada su ušli u informatičku učionicu prije pola godine i vidjeli 12 novih računala koja im je darovao Večernji list.

– Imali smo samo 15 računala koja su se često kvarila. Čak se po troje učenika na satu stiskalo uz jedno računalo. Djeca su presretna i jako zahvalna – kazala je ravnateljica škole Silvana Svetličić te dodala kako sudjeluju u brojnim međunarodnim projektima pa se učenici često preko Skypea čuju s kolegama iz drugih zemalja.

Božićni CD za Goljak

Skupljali smo novac za Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkom smetnjama Goljak prodavajući CD \"Božićne note dobrote\" za pet kuna uz novine od 3. do 24. prosinca. Prikupljeno je ukupno 82.904 kune, od čega je 37.412 kuna uloženo za magnetoterapiju i stroj Pulsus, a 11.865 kuna za Bioptron sustav terapije svjetlom. Ostatak smo uložili za posteljno rublje, jastuke, poplune i ručnike za pacijente na odjelima. Tako da smo osim poboljšanja kvalitete boravka djece na odjelima uspjeli s tim sredstvima poboljšati i kvalitetu terapije – zahvalila je ravnateljica bolnice Desa Grubić Jakupčević.

U siječnju je Večernji list organizirao akcije čišćenja snijega, pa smo, između ostaloga, pomogli i starijem i nemoćnom bračnom paru Franji i Dragici Puklek koji su danima u Gornjem Vrapču bili zameteni i odsječeni od susjedstva.

S akcijama Večernji list nastavlja i dalje, a jedini nam je cilj pomagati Zagrepčanima i učiniti grad – boljim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije