Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže se izvođači

Obnova fontane na Tomislavcu i novi zid na Mirogoju

Trg kralja Tomislava
Patrik Macek/PIXSELL
07.12.2015.
u 11:00

U prvim mjesecima 2016. trebala bi krenuti dogradnja fontane na Tomislavcu i ograde uz Mirogoj, ukupne vrijednost 5,4 milijuna kuna. Traže se izvođači radova

Izvođače za obnovu i dogradnju dva povijesna objekta – fontane na Trgu kralja Tomislava i ograde na Mirogojskoj cesti – trenutačno traži Grad, a radovi bi trebali početi u prvim mjesecima iduće godine.

U potpunu obnovu postojeće fontane prema povijesnoj matrici, s izgradnjom strojarnice i recirkuliranjem vode u bazenu, nove mlaznice, automatsku regulaciju rada i LED rasvjetu, bit će uloženo nešto manje od 2,4 milijuna kuna.

Nešto više od tri milijuna kuna pak planira se uložiti u ogradni zid uz Remetsku cestu. Zid visok oko dva i pol metra radit će se prema projektu arhitekta Marijana Hržića koji je, s obzirom na nedostatak mjesta za pokojnike u Gaju urni, predvidio da zid nema samo pregradnu funkciju, već da se u njemu izgrade kasete za polaganje urni. Arhitekt Hržić osmislio je zid od opeke koji će predstavljati vizualni kontinuitet u odnosu na arkade i kompleks Krematorija. Riječ je o prvoj fazi ograđivanja Mirogoja, a nakon što zid uz Remetsku bude dovršen, planira se vizualno nešto drukčiji graditi i južno od arkada. 

Komentara 5

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:34 07.12.2015.

sramota!pa kaj je sa žičarom?????

OX
oxymoron
14:40 07.12.2015.

Koliko znam ovo je Tomislavov trg, a Tomislavac je na Sljemenu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:58 07.12.2015.

Hm, krasno. Sve u funkciji razvoja, o kome su svima puna usta. Uređenje bivšeg pojilišta za konje u srednjem vijeku i groblje. Di ćeš životiniji ciklus razvoja gospodarstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije