Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNAVLJA SE PRUGA

Većina vlakova neće voziti kroz Zagreb od Zapadnog do Glavnog kolodvora, uvode se busevi

HŽ Infrastruktura
24.03.2023.
u 13:35

Popis privremeno ukinutih HŽ-ovih linija kao i raspored zamjenskih autobusa dostupan je na mrežnim stranicama HŽ infrastrukture. Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom pa se očekuju kašnjenja, a za ukrcaj putnika koristit će se peron na desnom kolosijeku.

Lijevi kolosijek pruge bit će zatvoren u Zagrebu između Glavnog i Zapadnog kolodvora zbog obnove od ponedjeljka u 8.30 do 2. travnja u 18.20 sati. Dio vlakova na toj relaciji neće voziti, a popis privremeno ukinutih HŽ-ovih linija kao i raspored zamjenskih autobusa dostupan je na mrežnim stranicama HŽ infrastrukture. Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom pa se očekuju kašnjenja, a za ukrcaj putnika koristit će se peron na desnom kolosijeku.

Projekt se provodi na kratkoj, ali jednoj od najprometnijih dionica kojom dnevno prođe oko 150 vlakova. Obnova dionice počela je od stajališta Kustošija, koje je obnovljeno prošle godine, pa do ulaza u Zagreb Glavni kolodvor. Radovi obuhvaćaju obnovu kolosijeka i zamjenu skretnica, sanaciju mostova, izgradnju površina za pristup putnika... Procijenjena je vrijednost projekta 29,2 milijuna eura, a sredstva su osigurana iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Radove izvodi tvrtka Swietelsky d.o.o. (mimi) 

Ključne riječi

Komentara 2

XN
xnet0822
06:59 26.03.2023.

Mene zanima kad će se završiti radovi na pruzi Zagreb - Beograd ?

TP
tomo.peric.10
15:29 25.03.2023.

Taj HŽ je smijurija, nedavno su na toj dionici obavljali radove i vlakovi su često i puno kasnili, a dad ponovno. Jedina pruga (D. Selo - Zaprešić) koja je prometno opterećena putnicima a po njoj se svako malo nešto mrda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije