Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Obnavlja se autobusni terminal Vrapče, ne i park u Vrapčanskoj

Aleja Bologne
Foto: Robert Anić/PIXSELL
08.11.2014.
u 15:00


U sklopu uređenja terminala na dva raskrižja i semafori, kaže pročelnik Dinko Bilić

Na pitanja Večernjakovih čitatelja s gradske četvrti Podsused Vrapče, koja su pristigla uoči održavanja posljednje kvartovske tribine, odgovara pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Grada, Dinko Bilić.

1. Na raskrižju ulice Potok i Vrapčanske mali je parkić, uređen akcijom mještana. Tri klupice i jedna ljuljačka. Hoće li se napokon urediti ovaj park?

Dinko Bilić: Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba u 2014. godini ne planiraju se radovi uređenja dječjeg igrališta u Vrapčanskoj ulici (u blizini gornjeg križanja s ulicom Potok).

2. Kada će se izgraditi semafor na izlasku Aleje kestenova na Ulicu grada Bologne kako bi busevi ZET-a išli iz smjera Karažnika, Bizeka u smjeru Črnomerca preko Aleje Bologne, a ne duž Bolničke i Vrapčanske ulice? Trpimo velike vibracije pri svakom prolasku zglobnih autobusa ispred naših kuca. (Bolnička cesta 29).

Dinko Bilić: U sklopu planirane revitalizacije autobusnog terminala kod Vrapčanske aleje (Aleja kestenova) predviđena je semaforizacija raskrižja Ilica – Aleja Bologne – Ulica Majke Terezije te raskrižja Bolnička ulica – Ulica Majke Terezije. Prije svega potrebno je izvršiti potpunu građevinsku rekonstrukciju tih raskrižja i navedenog terminala, pa je u svrhu toga već pokrenut postupak izrade projektne dokumentacije za ishođenje potrebnih dozvola. U sklopu postupka, predviđena je i izrada projekta semaforizacije. Nakon izrade dokumentacije te osiguranja financijskih sredstava, uslijedila bi i realizacija projekta.

3. Parkiralište koje je odmah do vrtića na gradskoj površini koristi privatna limarska radionica. Kada djeca dolaze/odlaze u/iz vrtića izložena su opasnosti od ozljeda od olupina automobila. Već smo pisali i Gradu i Vijeću gradske četvrti da je potrebno postaviti znak da je to parkiralište samo za potrebe vrtića, no nitko nije reagirao.

Dinko Bilić: Djelatnici Komunalnog redarstva obavili su očevid na predmetnoj lokaciji u svezi parkiranih olupina i moguće opasnosti za djecu prilikom dolaska, odnosno odlaska iz vrtića, te utvrdili da se olupine ne nalaze na spomenutom parkiralištu. Prema riječima ravnateljice vrtića, dječji vrtić u Gajnicama će poslati Sektoru za promet ovog Ureda zahtjev za dodjelu parkirališnih mjesta te, sukladno tome, njihovu označavanju prometnim znakovima.

Komentara 1

NA
naskvarner
17:28 08.11.2014.

nadajmo se da ce sjetiti i na jedan WC,ili ce se i dalje da mokri okolo objekta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije