Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ljubav je na djelu'

Bliže svojim junacima, obitelji djece iz Klaićeve dobile dom

Dom za obitelji Klaićeva
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/2
16.01.2014.
u 17:00

Uređene su tri etaže u prostorijama udruge u Deželićevoj – obnovljene su instalacije, a na svakom je katu nadograđena kuhinja, sanitarni čvor i smještaj za obitelj

Njezine nebeskoplave oči smekšale bi svako srce. Dok oca čvrsto grli oko vrata, on nam objašnjava kako je do sada prošla tri operacije. Stara je tek godinu i pol dana, a u osmom mjesecu života Anabeli Milić dijagnosticiran je zloćudni tumor. Od 27. ožujka prošle godine liječi se u Dječjoj bolnici u Klaićevoj na Odjelu za onkologiju. Za nekoliko tjedana odlazi u Švicarsku na zračenje.

Obnovljeni prostori

Obitelj Milić je iz Vukovara. Posljednjih godinu dana često su putovali do Zagreba na tjedan do deset dana zbog Anabeline terapije. Za smještaj su se jedva snalazili. No, zahvaljujući akcijama Udruge “Ljubav na djelu” od danas imaju sigurno mjesto za boravak. U Deželićevoj 31 potpuno su obnovljene tri etaže u maloj zgradi za roditelje čija se djeca liječe od malignih bolesti.

– To su bili prostori udruga, pa smo ih odlučili preurediti i ustupiti roditeljima na korištenje. Humanitarnom akcijom prikupili smo 87 tisuća kuna, a i različiti su donatori darovali namještaj kako bi obitelji imale osnovne stvari za korištenje – objasnila je Ljiljana Vuletić, predsjednica Udruge “Ljubav na djelu”.

Najveća je prednost to što smo smješteni blizu bolnice jer smo umorni od bolničkih hodnika

Dražen Milić,

otac pacijentice Anabele

Obnovljene su instalacije, na svakom katu dograđena je kuhinja i sanitarni čvor, imaju krevete, ormare, hladnjak, stroj za pranje rublja i ostalo što je potrebno za boravak obitelji dok im je dijete na liječenju. Bojenje zidova i stolarije te ostale sitne radove u svoje su ruke preuzeli roditelji koji su mogli svojim radom pridonijeti projektu.

Pravi borac

Milići su prva obitelj koja se smjestila u Deželićevoj.

– Najveća je prednost to što smo jako blizu bolnice. Vjerujte, u proteklih godinu dana često smo morali dolaziti u Zagreb i većinu smo vremena provodili u hodnicima bolnica. Imamo i šestogodišnjeg sina Mihaela kojeg ne možemo ostaviti samoga, pa smo i njega vukli sa sobom – kazao je Dražen Milić. Teško im se i danas, kaže, naviknuti na to da ne mogu ništa isplanirati jer sve ovisi o terapiji i nalazima. No, Anabela je pravi borac, dodaje, i liječenje zasad dobro podnosi. Uskoro očekuju dolazak ostalih obitelji, a službeno otvorenje bit će danas u 11 sati kada će ih posjetiti i gradonačelnik Milan Bandić.

– Sretni smo što smo uspjeli ostvariti ovaj projekt. No, nećemo stati na tome. Svi koji žele mogu nazvati na broj 060 9018 kako bi donirali novac za režije jer želimo da roditelji sav svoj novac koriste samo za liječenje svoje djece – poručila je Ljiljana Vuletić.

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
12:43 17.01.2014.

Hvala Bogu, eto i jedne zaista dobre vijesti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije