Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baština i vinske ceste

Obilazak Županije putem aplikacije

prostenje
Marko Prpić/Pixsell
07.04.2015.
u 09:00

Kako bi promovirala zanimljivosti u Zagrebačkoj županiji, Turistička zajednica Zagrebačke županije pokrenula je i dvije mobilne aplikacije.

"Kulturna baština" sadržava i opisuje najvrednije sakralne i povijesne građevine, prirodne ljepote, informacije o muzejima, galerijama, institucijama u kulturi, arhitekturu ruralnih područja (među ostalim, i mlinove), a korisnike se upoznaje i s autohtonim proizvodima Zagrebačke županije te običajima kao što je proštenja. Obradili su svaki grad pojedinačno. Aplikacija "Vinske ceste Zagrebačke županije" korisnike vodi kroz tri različite vinske ceste, onu na Plešivici, u okolici Samobora i Zeline.

Posjetitelje vode u više od pedeset vinarija, uz koje stoji i kontakt svake pojedinačne, GPS koordinate te integrirana mapa za lakšu navigaciju.

Komentara 2

KE
kermitovo
09:43 07.04.2015.

Svaka čast na inicijativi ali app vinske ceste je dosta loša. S korisničke strane dosta nefunkcionalna. Kretanje kroz aplikaciju je nelogično a vinari i ugostitelji su prezentirani jako loše. Izbornici su neintuitivni a pronalaženje očekivanog sadržaja poprilično teško. Ali ako je išlo putem javne nabave dobro da je ikakva. Jer za ovakve stvari najniža cijena ne može biti glavni kriterij. Loša promocija donosi lošu sliku o županiji, a možda ipak samo realnu...

KE
kermitovo
09:51 07.04.2015.

Kulturna baština je jednako loša. Čim vidim u izborniku da Brdovec, Dubravica, Marija Gorica curi van predvidjenog polja mi ie jasno kolko je to netko odradio šlampavo. Inače stvarno potičem bilo kakvu inicijativu za promociju dobrih stvari u HR kao i svaki kreativni rad, ali isto tako očekujem da se on radi odgovorno i pošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije