Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

O Markovinovićevoj smjeni glasuje se na sjednici 19. srpnja

'za gradsku.....31. 01. 2008. sveta nedelja/ sjednica vijeca i smjenjivanje gradonacelnice snimio: zeljko hladika'
'zeljko hladika'
13.07.2010.
u 10:20

Oporbeni SDP podržat će smjenu, ali ne i prijedlog da novi predsjednik Vijeća bude Marijan Jurić, član HDZ-a.

Tenzije između svetonedeljskih koalicijskih partnera HDZ-a, HSS-a i HSP-a ne jenjavaju. Kulminacija se pak očekuje na sjednici Gradskog vijeća 19. srpnja, kada će se odlučivati o zahtjevu za smjenu Krunoslava Markovinovića, predsjednika Vijeća i šefa svetonedeljskog HDZ-a te saborskog zastupnika. Podsjetimo, zahtjev za njegovu smjenu predali su upravo vijećnici HSS-a i HSP-a te čak dva vijećnika HDZ-a.

– Zahtjev za moju smjenu rezultat je nesloge Dragutina Vinovršeka Penteka, zamjenika gradonačelnika, i Dragutina Prahina, gradonačelnika. Očito sam im se ja činio kao najzgodniji put da smanje utjecaj gradonačelnika – smatra Markovinović.

Ipak, kako stvari trenutačno stoje, vijećnici koji su za Markovinovićevu smjenu imaju dostatnih deset članova, jer će ih podržati i oporbeni SDP. Ipak, SDP ne planira podržati prijedlog HSS-a i HSP-a da umjesto Krunoslava Markovinovića na mjesto predsjednika Vijeća dođe Marijan Jurić, također iz HDZ-a.

– Mi ćemo predložiti našeg kandidata za predsjednika, jer ne želimo opet na čelu vijeća HDZ – najavio je Vladimir Tuweg, šef svetonedeljskog SDP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije