Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

NSK poziva na predavanja o preživljavanju u prirodi

Preživljavanje u prirodi tema je zanimljivih predavanja koja će u utorak 27. rujna od 17 sati biti održana u malom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
22. rujna 2022. u 11:30 81 prikaza
NSK poziva na predavanja o preživljavanju u prirodi

Gostujući predavači bit će kineziolog i asistent na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Nikola Starčević i član Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Zagreb Perica Matijević.

Svi zainteresirani građani koji dođu u utorak u NSK doznat će kako se pripremiti za boravak u prirodi, dobiti savjete o snalaženju u prirodi kao i o tome kako reagirati i zaštiti se u potencijalno opasnim situacijama.

Predavanja su dio ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna sporta, a organizira ih Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, a radi promicanja zdravoga načina života uz geslo #BeActive.

Europski dokumentacijski centar NSK zajedno s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu već četvrtu godinu sudjeluje u organizaciji aktivnosti u povodu Europskoga tjedna sporta upravo kako bi podsjetilo građane na važnost bavljenja sportom i rekreacijom kao i promicanje ideje da i knjižnice mogu biti mjesta u kojima se o tim temama može pročitati i naučiti, pa čak ih i provesti u djelo.

Ove godine osim predavanja koja su namijenjena svim zainteresiranim građanima, Europski dokumentacijski centar NSK u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizira i zajedničko vježbanje za korisnike i djelatnike Knjižnice.

UBOJSTVO IZ 2019.
Mladić je ubio djeda pa tijelo sakrio u šumu, ostatke tražili i lovci. Ubojica poznat zbog krađa i droge
Životno osiguranje
DODATNA ZAŠTITA
Nakon smrti oca uspjeli smo spasiti obiteljski posao zahvaljujući njegovoj brizi za našu budućnost