Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti

Novosti na Bundeku: Krenula sadnja drveća, Holding najavio ozelenjavanje diljem Zagreba

Sadnja drveća Bundek
Zagrebački holding
02.11.2023.
u 17:15

Primarno će se saditi uz gradske avenije i glavne prometnice, zelene površine i parkove gdje je nedovoljno drveća

Jedna od zagrebačkih zelenih oaza i omiljeno okupljalište za rekreaciju stanovnika Novog Zagreba postaje još zelenija. Danas je, naime, objavljuju u Holdingu na Bundeku počela sadnja medveđe lijeske.

Ukupno se u tom parku planira posaditi oko 700 novih stabala nakon što je srpanjskim nevremenom dosta njih uništeno. Inače, do proljeća iduće godine radnici Zrinjevca trebaju posaditi 8000 novih stabala na 88 lokacija u svim gradskim četvrtima, dodaju u zagrebačkoj megatvrtki.

-Bit će zastupljeno čak 46 vrsta stabala, a ponajviše javor mliječ, jasen, crni bor, ukrasna trešnja… Primarno će se saditi uz gradske avenije i glavne prometnice, zelene površine i parkove gdje je nedovoljno drveća-stoji u objavi na Facebooku. 

Krajem srpnja, podsjetimo, u Gradu je najavljeno kako će posaditi dvostruko više stabala od broja uništenih nakon olujnih nevremena. Napomenuli su kako je stradalo čak 2700 stabala koja će u cijelosti biti zamijenjena, a plan je diljem Zagreba povećati drvni fond.

>>VEZANI ČLANCI: 

 -Grad će se i dalje boriti s klimatskim ekstremima, a jedan od načina klimatske adaptacije je i sadnja novih stabala- pojasnili su tada u objavi na Facebooku.

>>VIDEO: Konferencija uoči 2. izdanja hackathona u organizaciji Grada i ZICERA

Komentara 2

Avatar Jopa
Jopa
20:39 02.11.2023.

Pošto drvo? Cijena prava sitnica...😎

Avatar neugodan
neugodan
10:15 03.11.2023.

zasto nema na toj ogromnoj parceli kucica za rostilj??? stane ih bar 50. neka se ljudi druze. vecina zivi u zgradurinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije