Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novih 6,7 kilometara biciklističke staze u Zagrebu

Nova staza bila bi dvosmjerna, a protezala bi se od Trga Francuske Republike do Maksimira u duljini od 6,7 kilometara
14. rujna 2012. u 09:00 8 komentara 1 prikaza
bicikl
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL;

Zagreb u roku godine dana dobiva novu biciklističku stazu. Staza će biti dugačka 6,7 kilometara, a protezat će se dvosmjerno od Trga Francuske Republike do Maksimira.

Dogovoreno je to u gradskom poglavarstvu na kojem su bili Sindikat biciklista, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te Mijo Bezer, gradski pročelnik za promet.

Sljedeći tjedan počinje ispitivanje terena, a zatim slijedi izrada projektne dokumentacije. Za novu stazu Grad će u proračunu pronaći najmanje milijun kuna, a izrada staze trebala bi stajati najviše milijun i pol kuna, procjenjuju iz Grada.

Elipso

 • microlion:

  Daleko je to još od Amsterdama. Ali je isto tako daleko od prije 20 godina, kad su po centru grada biciklirala samo dvojica...

 • Avatar gadogadni
  gadogadni:

  hoćete li i semafore staviti, i početi ih kažnjavati za prekršaje kao i ostale sudionike u prometu. Bilo bi lijepo da biciklisti znaju da i za njih vrijede pravila. Ili će kao npr. na križanju Nehajske i Autoputa kao bedasti ... prikaži još! dolaziti iz kontra pravca, iako im je isti označen (zbilja mi je dosta paziti na njih kad ulijeću). Da ne spominjem kako nalijeću na stanare kad izlaze iz zgrada recimo po centru grada.

 • Milkica:

  Majkoisusova, opet?! Dajte prvo maknite suncobran i Ledo škrinju s nogostupa ispred Westina, a ne da pješaci moraju zaobilaziti suncobran hodajući po "bicisklističkoj stazi", a onda biciklisti zvone, kunu, je*u sve po spisku... Najlakše je zet pemzl i povući crtu. ... prikaži još! Samo za to treba imati i mozga, a toga u gradonačelnika i gradskih otaca, nažalost, nije.