Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozači u akciji

Novi taksisti izlaze na ulice, zvat će se Taxi Zagi i zasad ih ima sto

'12.04..2012. Zagreb- Roman Vukmar, bivsi taxista koji organizira prosvjed svih taxista u gradu Zagrebu. Photo: Boris Scitar/VLM'
'Boris Scitar/Vecernji list'
13.02.2013.
u 17:00

Startna cijena bit će 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90, a čekanje po satu naplaćivat će se 40 kuna

Na ulice Zagreba uskoro će novi taksisti, a za sada njih stotinjak vozit će pod imenom Taxi Zagi. S radom počinju 1. ožujka, od kada će proraditi i njihov broj na koji će ih se moći dobiti.

Interes za prelazak

– Zagi će funkcionirati kao udruženje. To su obrtnici kojima mi nudimo uslugu centrale. Imamo ugovore o zajedničkom nastupu na tržištu, a svi oni vozit će pod jednim imenom s prepoznatljivim znakom vjeverice – kazao je Roman Ukmar iz novog udruženja taksista.

Startna cijena bit će 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90, a čekanje po satu naplaćivat će se 40 kuna.

– Naše cijene su tržišne, među najnižima u gradu, i s njima ćemo početi raditi – dodao je Ukmar.

Vozači koji će voziti za Zagi uglavnom su obrtnici koji su na zadnjem javnom gradskom pozivu dobili dozvole za taksiranje. No ima i onih koji su prešli iz drugih tvrtki.

– Uvjeti za ulazak u udruženje su iskustvo u ovom poslu, dozvola i položen ispit iz poznavanja grada. Svakodnevno nam se javljaju vozači iz drugih tvrtki koji bi prešli k nama, a imamo i informaciju da će njih 40 iz Udruženja Radio-taxi doći k nama – dodao je Ukmar.

Iz Radio-taxija pak poručuju da takvih među njima nema.

– Ne znam tko stoji iza Zagija, no u svakom slučaju naši članovi ne prelaze u tu tvrtku. Je li se netko od potencijalnih obrtnika koji je zatražio dozvolu na ovom javnom pozivu odlučio za njih, to ne znamo – objasnio je Željko Petković, predsjednik Udruženja starih taksista.

Petković Zagiju ne predviđa svijetlu budućnost.

Podjela na 80 zona

– I mi smo prije nekoliko godina pokušali organizirati udruženje na takav način, no ispalo je da je to nemoguće. Sto je taksista premalo da bi mogli funkcionirati i odgovoriti na pozive građana – dodao je Petković.

Novi će taksisti manji broj vozila pokušati nadoknaditi novom organizacijom centrale.

– Imat ćemo 80 zona, i najbližeg taksista slati na adresu s koje poziv dolazi. Tako će putnici dobiti jednostavniju i bržu uslugu – kazao je Ukmar.

Grad je raspisao javni poziv za 200 novih dozvola, no odlukom gradonačelnika Bandića, čemu se protive neki taksisti, broj se povećao na 350. Grad još nije objavio koliko je dozvola dodijelio svakom taksi prijevozniku. A ne zna se ni kad će.

>>Kaos na taksi-tržištu – voze bez licencije, prijave...

Komentara 18

KN
knezevic3d
14:09 23.03.2016.

propali su a nisu ni krenuli....ajde zdravo

MT
mtintilinic
12:38 14.02.2013.

Baš me zanima jesu li pribavili autorska prava za korištenje imena Zagi i lika vjeverice...

CI
Cipifrend
19:27 14.02.2013.

Živo me interesira, tko se krije iza Zagija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije