Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da smanji dug

Novi ravnatelj "Svetoga Duha" dr. Miran Martinac

bolnica sveti duh
Boris Ščitar/Pixsell
02.09.2010.
u 19:36

Dr. Martinac bio je jedini kandidat i zapravo politički predodređen za prvog čovjeka ove bolnice.

Dr. Miran Martinac novi je ravnatelj Kliničke bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu. S pet glasova "za" danas ga je jednoglasno izabralo Upravno vijeće bolnice. Iznenađenja nema. Kao što se poslije smjene donedavna ravnatelja dr. Mladena Bušića i nagađalo, dr. Martinac bio je jedini kandidat i zapravo politički predodređen za prvog čovjeka ove bolnice. M. Martinac SDP-ov je predsjednik Odbora za zdravstvo Gradske skupštine, a u vrijeme koalicijske vlade bio je ravnatelj KB "Merkur".

Prema riječima v. d. ravnatelja "Svetoga Duha" dr. Ratka Matijevića, novoizabrani ravnatelj stupa na dužnost oko 1. listopada, kada će i odlučiti o svojoj ekipi na čelu bolnice. Uz normalno funkcioniranje bolnice, među njegovim prvim zadacima bit će svakako smanjenje bolničkoga duga, čiju je visinu Grad kao vlasnik ove zdravstvene ustanove Bušiću najviše i zamjerao. Bivši ravnatelj šef je Klinike za očne bolesti u bolnici.

Komentara 8

AU
autoritet
00:12 03.09.2010.

Sad će i bolnica kao i grad - u potpuni bankrot! bravo SDP

AP
ApoloniDafne
04:35 03.09.2010.

Put demokracije je zaista dug i mukotrpan. Nisam kompetentna da \" prosuđujem\" doktore i njihovu sposobnost da budu ravnatelji klinika i bolnica, mogli bi to biti na pr. i ekonomisti, ali ovo otvoreno guranje političke podobnosti liči mi na feudalna društva i organizaciju partitokraciji u najboljoj maniri onih društava čije iskustvo želimo zaboraviti ili bar ne nametati novim generacijama. Stranka , koja nosi častan naziv socijademokratska morala bi bar pokušati raditi drukčije. Očito je da soc. stranke ( ne samo kod nas ) moraju proći put potpune obnove ili je većvrijeme da se traže novi putevi , ali zaista novi. To se odnosi i na našu Crkvu.

DU
Deleted user
23:01 02.09.2010.

Otišli članovi Upravnog vijeća bolnice u SDP po svoje mišljenje i jednoglasno izabrali najsposobnijeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije