Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novi ravnatelj "Svetoga Duha" dr. Miran Martinac

Dr. Martinac bio je jedini kandidat i zapravo politički predodređen za prvog čovjeka ove bolnice.
02. rujna 2010. u 19:36 8 komentara 386 prikaza
bolnica sveti duh
Foto: Boris Ščitar/Pixsell

Dr. Miran Martinac novi je ravnatelj Kliničke bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu. S pet glasova "za" danas ga je jednoglasno izabralo Upravno vijeće bolnice. Iznenađenja nema. Kao što se poslije smjene donedavna ravnatelja dr. Mladena Bušića i nagađalo, dr. Martinac bio je jedini kandidat i zapravo politički predodređen za prvog čovjeka ove bolnice. M. Martinac SDP-ov je predsjednik Odbora za zdravstvo Gradske skupštine, a u vrijeme koalicijske vlade bio je ravnatelj KB "Merkur".

Prema riječima v. d. ravnatelja "Svetoga Duha" dr. Ratka Matijevića, novoizabrani ravnatelj stupa na dužnost oko 1. listopada, kada će i odlučiti o svojoj ekipi na čelu bolnice. Uz normalno funkcioniranje bolnice, među njegovim prvim zadacima bit će svakako smanjenje bolničkoga duga, čiju je visinu Grad kao vlasnik ove zdravstvene ustanove Bušiću najviše i zamjerao. Bivši ravnatelj šef je Klinike za očne bolesti u bolnici.

Elipso

  • autoritet:

    Sad će i bolnica kao i grad - u potpuni bankrot! bravo SDP

  • ApoloniDafne:

    Put demokracije je zaista dug i mukotrpan. Nisam kompetentna da \" prosuđujem\" doktore i njihovu sposobnost da budu ravnatelji klinika i bolnica, mogli bi to biti na pr. i ekonomisti, ali ovo otvoreno guranje političke podobnosti liči mi na feudalna ... prikaži još! društva i organizaciju partitokraciji u najboljoj maniri onih društava čije iskustvo želimo zaboraviti ili bar ne nametati novim generacijama. Stranka , koja nosi častan naziv socijademokratska morala bi bar pokušati raditi drukčije. Očito je da soc. stranke ( ne samo kod nas ) moraju proći put potpune obnove ili je većvrijeme da se traže novi putevi , ali zaista novi. To se odnosi i na našu Crkvu.

  • psihonaut:

    Otišli članovi Upravnog vijeća bolnice u SDP po svoje mišljenje i jednoglasno izabrali najsposobnijeg.