Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi medij

Novi radio emitirat će lokalne vijesti i domaću glazbu

radio
vlm
13.08.2010.
u 17:44

Većinski vlasnik je Nenad Črnko koji najavljuje i dovođenje poznatih imena na radio.

Velikogorička medijska scena ponovno se širi. Nakon dvije televizije, nekoliko tiskovina, s emitiranjem je započeo i novi radio.

Novo ime, novi logo

Riječ je, naime, o RTL Lekeniku, koji posluje već deset godina, no njegovi vlasnici zakupili su koncesiju za područje Velike Gorice, općine Kravarsko i Lekenika. Proširenjem koncesije i preseljenjem na novu adresu u Velikogoričkom tržnom centru, RTL Lekenik na jesen će početi emitirati novu programsku shemu, pod novim logom i novim imenom. Nositelj koncesije je E-Radio, a većinski vlasnik je gorički poduzetnik, ujedno predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Nenad Črnko.

– Želja nam je da slušateljima ponudimo što objektivnije informiranje, pa ćemo emitirati puno lokalnih informacija. Na radiju će uglavnom svirati domaća glazba, a 30 posto bit će rezervirano za strane autore – poručio je Črnko.

Unatoč glasnim šaputanjima da već dobrano poznati Radio Velika Gorica sve teže i teže posluje, Goričanima na radijsku scenu stiže i novi radio.

– Kada sam krenuo u medije, snimio sam situaciju i zaključio kako je na ovom području i te kako potreban još jedan radio. Naravno, tada nisam predvidio ovu gospodarsku situaciju. Nije tajna da je RTL Lekenik protekle tri godine radio s gubitkom, no ja sam optimist. Očekujem da ćemo se na početku pokrivati – poručuje većinski vlasnik. Za novi radio Črnko je od Solidum Žužić Grupe u najam uzeo poslovni prostor veličine 160 četvornih metara.

Kaže, Žužić Grupa izašla mu je u susret, pa će najam prostora u obvezu Radija ući tek nakon šest mjeseci rada.

Milijun ili pak dva?

Trenutačno je u novom prostoru svoje stolove i radijsku opremu zauzelo četvero stalno zaposlenih novinara, i troje honoraraca. U tijeku su pripreme da se s jesenskom shemom dovede i neki poznati radijski glas. Tko bi to mogao biti, nismo uspjeli doznati, jer Črnko je odlučio pričekati još neko vrijeme, kada će otkriti tu informaciju. U posljednje tri godine, što u stari, pa zatim i u pripreme za novi radio, poduzetnik Nenad Črnko uložio je, citiramo “između milijun i dva milijuna kuna”.

– Ulagao sam u Radio od svojih tvrtki i od vlastite ušteđevine. Ovaj radio podići će i sam tržni centar – zaključuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije