Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vizije i planovi

Novi prvi čovjek Velesajma: Dio paviljona srušiti, otvoriti muzej...

trbojevic
Petar Glebov/PIXSELL
22.02.2012.
u 08:00

Na Velesajam će dovesti Zagrebačku filharmoniju, sagraditi kongesni centar, muzej znanja i znanosti i, kako najavljuje, osigurati ulaganja od 100 do 200 milijuna eura

Zagrebački velesajam, prema najavama Milana Trbojevića, novog direktora te Holdingove podružnice, u idućih pet godina u potpunosti će eliminirati dugove koji godišnje iznose oko 50 milijuna kuna, na svojih 580 tisuća kvadrata dovesti Zagrebačku filharmoniju, postaviti muzej znanja i znanosti, sagraditi kongresni centar, osigurati ulaganja od 100 do 200 milijuna eura...

– Nikada se nisam bavio sajmovima, ali na meni je samo da ih dobro koordiniram. Moja je misija, a imam 60 godina, da do odlaska u mirovinu Velesajam vratim u pristojno stanje, odnosno, financijski gledano, smanjim i na kraju eliminiram gubitak. To u suštini znači da moramo poboljšati postojeće izložbe, njih 24 tijekom godine, da treba pojačati njihov broj i njihovu raznolikost, otvoriti nove sajmove i vratiti neke sajmove koji su ukinuti zbog recesije – objašnjava Trbojević, nekadašnji ravnatelj Porezne uprave, direktor Zagreb Centruma i Zagrebačkog investicijskog društva (također u sklopu Holdinga u kojem je od 2008. godine).

Dok sjedi u uredu nadomak “apartmana” u kojem je, otkriva, često boravio i Josip Broz Tito sa suprugom, otkriva detalje revitalizacije prostora koji se prostire na 580 tisuća metara četvornih.

– Od nekadašnjeg mnoštva paviljona koji su bili prepuni, ima i onih koje se jednostavno treba rušiti. Oni desetljećima nisu održavani. Čuveni talijanski paviljon koji je arhitektonski vrijedan pozornosti, pa i zaštićen, u jako je lošem stanju i postao je neupotrebljiv. Postoji ideja da se u njemu organizira i postavi muzej znanosti ili muzej znanja – kaže Trbojević koji je od 9. veljače v. d. voditelja Zagrebačkog velesajma.

Dodaje da je formiran tim za spas podružnice koji predvode gradonačelnik Milan Bandić i šef Holdinga Ivo Čović. Ističe da je sve usmjereno na razvoj istočnog dijela Velesajma, “razvojno najatraktivnije zemljište u državi”. Tu je predviđena gradnja kongresnog centra i zgrade Zagrebačke filharmonije.

Prema Trbojevićevim riječima Bandić i Čović imaju u planu u budućnosti uložiti između 100 i 200 milijuna eura u razvoj Velesajma, pa i pomoću privatnog kapitala, kako bi se nekadašnjem gigantu vratila stara slava.

– Imamo velike ambicije i mislim da je Holding mjesto na kojemu se to može ostvariti. Zajednica Holdinga i Grada Zagreba ogromna je financijska moć. Time se samo treba racionalno raspolagati – zaključio je nasljednik Igora Rađenovića.

Komentara 6

VI
Vito
08:18 22.02.2012.

Novi prvi čovjek Velesajma: Dio paviljona srušiti,otvoriti Muzej... Mašta radi svašta... Ovog naslici uz članak niti erotika više ne \"nadahnjuje\"... Koliko dugo već grade Muzičku akademiju? A ovdje bi gradili muzej znanja i znanosti - nema novaca niti za temeljitujitu obnovu postojećeg Tehničkog muzeja Čije će mozgove izložiti u tom muzeju \"znanja\"? Kave to mi imamo \"spoznaje\" o znanisti, kad nam čak i željeznice voze brzinama sporijim od onih koje su imale u 19. stoljeću? Graditi kongresni centar? Grade ih na prostoru pored hotelapreko puta Srednjoškolskog igrališta, naprostou bivše tvornice željezničkih vagona pored Glavnog kolodvora... Postoje već po velikim zagrebačkim hotelima... Gdje ovi žive i čije novce žele potrošiti? Nemaniti slovca o konkretnom proizvodnom pogonu, već samo puhanje u svirala, trošenje zraka na univerzalno pitanje - što bi bilo kad bi bilo... kad bi krava imala muda...što se babi snilo, to se babi zbilo...

PI
Picasso
09:32 22.02.2012.

Čitam ovaj, pa ne znam ni sam kako bi ga nazvao, možda dubokouman članak, i ne mogu vjerovati svojim očima.U prvoj rečenici novi se direktor velesajma odmah pohvalio kako se nikad nije bavio sajmovima, u drugoj nam otkriva da sjedi u uredu nadomak \"apartmana\" u kojem je često boravio i Josip Broz Tito.I dalje ne mogu dokučiti poveznicu tko tu koga....

PO
poluprovokator
09:40 22.02.2012.

...znači bacili su oko i na tu gradsku nekretninu i zemljište:-( Imam osjećaj da će ovih 200 miliona narasti makinacijama na 600 miliona i da će nakon toga to nekim čudom preći u privatne ruke podobnika... Sjetite se, tj pratitee zbivanja oko Arene... Pod hitno odmaknuti te lihvare od našeg \"pekmeza\", inspektorat, policija, sudstvo, d. odvjetništvo naćulite uši i zaradite svoje plaće koje dobivate od toga što se guli koža s leđa građana- budite onda bar pošteni i vrijedni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije