Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojasnili razloge

Novi potres na zagrebačkoj političkoj sceni: Zelena alternativa - ORaH napustila klub vladajuće koalicije

Zagreb: Konferencija za medije povodom potpisivanja Sporazuma o programskoj suradnji
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
VL
Autor
hina
04.05.2023.
u 16:02

Generalno smatraju da je potrebno više zelenih politika, i to ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj, a naglasili su i da suradnjom nisu zadovoljni još od lokalnih izbora 2021. nakon kojih je koalicija "počela gubiti zeleni element".

Zelena alternativa - ORaH napustila je klub Možemo! -Zagreb je naš! - Nova ljevica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini nezadovoljna načinom funkcioniranja kluba i njihovim mjestom u njemu, a posebno odnosom prema zelenim politikama, izvijestili su u četvrtak na konferenciji za medije.

Predsjednik Gradske organizacije Zelene alternative - ORaH Teodor Ostojić rekao je da su klub gradskih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini napustili u skladu s odlukom gradske organizacije i tijela stranke, a gradski zastupnik stranke odsad će djelovati kao nezavisni u sklopu skupštinske većine. 

"Naša je uloga sukladno odnosu snaga u samom klubu bila zanemariva, te ne smatramo da trebamo prisvajati zasluge ni snositi rizike bez mogućnosti jasne artikulacije naših stavova", rekao je Ostojić te dodao da izlaskom iz kluba dobivaju prostor za predstavljanje svojih ideja za Zagreb.

Generalno smatraju da je potrebno više zelenih politika, i to ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj, a naglasili su i da suradnjom nisu zadovoljni još od lokalnih izbora 2021. nakon kojih je koalicija "počela gubiti zeleni element".

Predsjednik Glavnog foruma stranke Dinko Kulaš napomenuo je da je dokaz tome bio i kad je je naziv saborskog kluba promijenjen iz Zeleno-lijevog bloka u Možemo, a u Gradu Zagrebu su, kako kaže, nestala sva tijela koja u imenu imaju zaštitu okoliša.

30.05.2021., Zagreb - Izborni stozer u drugom krugu kandidata koalicije Mozemo! - Zagreb je NAS! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad! za gradonacelnika Zagreba Tomislava Tomasevica u Muzeju suvremene umjetnosti. Tomislav Tomasevic dao je izjavu medijima nakon pobjede u drugom krugu lokalnih izbora. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Naglasio je da Zelena alternativa - ORaH planira nastaviti podržavati gradonačelnika Tomislava Tomaševića i većinu u Gradskoj skupštini.

"Želimo nastaviti suradnju s našim saveznicima i dalje, i u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj, jer smatramo da je već i sada donijela mnogih pozitivnih promjena u našoj zemlji, ali isto tako želimo jasno artikulirati naše zelene stavove", zaključio je predsjednik Zelene alternative - ORaH-a Zorislav Antun Petrović te istaknuo da "bez zelenih politika naš planet nema budućnosti".

>> VIDEO: Penjanje u dvorani Boulder zona koja je namijenjena za sportsko penjanje

 

Komentara 4

Avatar Behemot
Behemot
20:44 04.05.2023.

Već 2 godine je zatvoren tramvajski promet preko Jadranskog mosta. Održavanje pruge je trebalo obaviti u 2 tjedna, maksimalno mjesec dana. Za to vrijeme vodstvo grada u transcedetalnim seansama promišlja alternativne zelene politike za planetu zemlju? :O

IL
ilija26
21:31 04.05.2023.

Svi ste vi neradnici i niš koristi

ME
Merlin123
21:34 04.05.2023.

Ovaj ORAH je poput mosta, ništa im ne valja, uvjek su im drugi krivi... Most i Orah bi bili dobra koalicija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije