Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Novi natječaj: unajmljujemo učionice za školu koja je koštala čak 45 milijuna kn

04.10.2016., Zagreb - OS Alojzija Stepinca, Palinovecka 42, Vrbani III.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.12.2016.
u 15:54

Grad se obvezuje da će punih deset godina plaćati najam onome tko mu iznajmi prostor

Dao je gradonačelnik Milan Bandić u rujnu svoju riječ. Busao se u prsa kako će Grad Zagreb tužiti sve one koje treba jer Osnovna škola Alojzija Stepinca ima najmanje 60 nedostataka, iako je izgrađena prije tri godine.

Nema mjesta ni za sve učenike – u 17 učionica gura se 650 đaka, iako je izgradnja školskog objekta koštala 45,5 milijuna kuna. Eto prosinca, nigdje tužbe, učenici bez mjesta, učitelji spomenute škole i dalje su bez zbornice, školska je dvorana bez dozvole, igralište bez podloge, ulaz bez portafona, videonadzor izvan funkcije.

Mala škola pored nove škole

Ali Grad Zagreb ima namjeru – najozbiljnije riješiti problem nedostatka mjesta za sve polaznike škole, iako je to još prije tri godine trebao biti jedini i glavni prioritet!

Tako se nakon potrošenih 45,5 milijuna kuna kuha genijalan plan: u idućih deset godina iz proračuna plaćati najam dodatnih prostora u kojima bi se smjestili učenici i održavala nastava, dakako po principima predškolskog standarda, kojim se Zagreb hvali. Ironiju na stranu, Grad ozbiljno traži zainteresirane ponuditelje smještajnog kapaciteta koji podrazumijeva 16 učionica za nastavu, osam kabineta, informatičku učionicu, dvije male dvorane sa svlačionicama, zbornicu i čajnu kuhinju. Drugim riječima još jednu malu školu pokraj nove škole. Dobro, ne mora biti baš pokraj škole, ali mora biti na području Gradske četvrti Trešnjevka – Jug, naselje Vrbani III.

Izgradi za pola, za drugih pola unajmi

Postoji li takav objekt u kvartu? Koliko će se na kraju plaćati najam po natječaju potrebnih 2200 četvornih metara za održavanje nastave? Ti će se odgovori znati tek nakon otvaranja ponuda zainteresiranih ponuđača. No takav plan nije bio 2015. godine kada je gradonačelnik rekao da mu je cilj u roku od šest godina postići da svi učenici budu u jednoj smjeni. Hvalio se tada da ćemo u takvom nastavnom rasporedu biti prvi i jedini. Izgleda da jesmo – ne u jednoj smjeni. Mi smo smislili novu disciplinu – izgradi za pola, za drugih pola unajmi! •

Komentara 2

DU
Deleted user
09:00 19.12.2016.

tko je raspisao natjecaj i odobrio projekt? potom idemo dalje kopat....

QW
qwe
12:00 17.12.2016.

Kako je škola Alojzija Stepinca, mogla bi crkva u Vrbanima ustupiti (ne iznajmiti) potrebni prostor u župnom dvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije