Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve išarano

Novi Most zaljubljenih još nije otvoren, a već su ga 'krstili' vandali

24.08.2015., Zagreb - Jedan od omiljenih projekata gradonacelnika Milana Bandica, Lenucijev fintess park, u posljednje vrijeme je u vrlo losem stanju. Sprave u polomljene i prekrivene grafitima, a cak je i novopostavljeni most zaljubljenih pun grafita, ia
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.08.2015.
u 15:00

Most iznad Miramarske spajat će Lenucijev fitness park i Botanički vrt, a njime će se moći prošetati već ovih dana

Točan datum kada će se Zagrepčani moći prošetati Mostom zaljubljenih, koji će spajati Lenucijev fitness park i botanički vrt, još nije poznat, a priliku da prvi stanu na njega, iako ga štiti visoka ograda, već su iskoristili vandali koji su mu išarali staklenu ogradu. Podsjetimo, most je prije dva tjedna postavljen na svoje mjesto iznad Miramarske ulice, vrijedan je gotovo milijun kuna i dug 22 metra, a njime će se moći prolaziti u vrijeme kad će za posjetitelje biti otvoren i botanički.

– Već sad izgleda grozno, valjda će ga očistiti do svečanog otvaranja. Ako se ovo šaranje bude stalno događalo, most će samo postati ruglo iznad Miramarske – rekla je umirovljenica Anica Balun kojoj most sam po sebi, objasnila je, uopće nije ružan. Kako je rekla, bit će zanimljivo prošetati se iznad jedne od najprometnijih cesta u gradu, ali samo ako Most zaljubljenih bude čist i uredan.

Osim mosta, natpisima su "ukrašene" i sprave u Lenucijevu fitness parku, vježbalištu na otvorenom, a mnoge od njih su i oštećene, odnosno otkinuti su im dijelovi koji omogućavaju vježbanje, pa Zagrepčani park uglavnom koriste kako bi, baš kao i u svakom drugom, sjedili i razgovarali, a manje se bavili fizičkim aktivnostima.

Komentara 5

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
14:48 27.08.2015.

Dobro je dok su pošarana. Slijedeći korak je razbijanje ;(

DT
DS-TRNJE
17:19 27.08.2015.

hajde da barem za nešto posluži i taj most ja sam iskreno mislio da je most totalni promašaj

Avatar liquidsky
liquidsky
21:34 27.08.2015.

Ovaj most već je uvršten u najzačajnija ostvarenja suvremene arhitekure, urbanizma, dizajna, uporabnosti pa čak i umjetnosti. Ne samo to, sva značajna svjetska sveučilišta svojim studentima ekonomije ovaj most predočuju kao izniman primjer odnosa cijena-brzina izvedbe-kvaliteta. Ovaj most će proslaviti grad Zagreb kao europsko središte veličanstvene sprege političkog uma i javnog novca kojim taj um upravlja. Ponosimo se. Bolje reći, pomostimo se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije