Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novi izgled Trnja: pješački plato i dječje igralište

Radovi će početi u svibnju ili lipnju, što ovisi o vremenu potrebnom za izradu izvedbenih nacrta. Novac je osiguran u fondovima EU
18. ožujka 2013. u 17:00 3 komentara 310 prikaza
akupunktura grada (1)
Foto: Akupunktura grada
Pogledajte galeriju 1/6

Nakon što su na interdisciplinarnoj radionici i okruglom stolu od 24. do 28. veljače osmislili 13 prijedloga u sklopu projekta “Akupunktura grada – Trnje”, Društvo arhitekata Zagreba predstavilo ih je i stanovnicima, a svi prijedlozi stoje u mjesnom odboru u Trnjanskoj Savici u obliku izložbe kako bi građani odabrali omiljeni rad. Od ukupno 13, sedam radova već je izdvojio stručni žiri, a ako stanovništvo odluči da im se sviđa još jedan mimo istih, uvrstit će se u izvođenje.

Prostorne intervencije

Riječ je o projektu kojim se pomoću malih građevinsko-umjetničkih zahvata određeni prostor želi učiniti ugodnijim, zabavnijim ili toplijim, a za prostorne intervencije osigurano je i 10 do 12 tisuća eura iz europskih fondova, s tim da taj fond mogu povećati i sponzori.

Informacije o događanjima

Granica obuhvaća područje Trnjanske Savice i potez uza Savu do kluba Močvara i Pogona, a radovi bi trebali početi u svibnju ili lipnju.

– Toliko će nam trebati da se izrade izvedbeni nacrti i troškovnici – rekla je Kristina Careva iz DAZ-a. Trnjanska Savica tako će uskoro, dobiti i pješački plato koji bi spojio središnji dio naselja i savski nasip te drveni koridor koji bi se nalazio na platou, a uz koji bi se nalazile informacije o sadržajima u četvrti, izložbe... Neiskorišteni prostor ispod Mosta slobode transformirat će se u višenamjensku jedinicu i spojiti sportske, kulturne te rekreativne sadržaje.

>>Svi primijetili isto: Trnje nema centar

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • sestrićna:

    prije izbora je sve moguće..pogotovo na slikama i na papiru..a poslije toga plan 21-

  • Bombarder:

    Kad se već obećaje molio bi i jedno košarkaško igralište da ne moramo ići preko na OŠ M.Držić :D

  • zorarudi2013:

    Ma mrak! Da bi došli do te NEPOTREBNE majmunarije probajte zimi proći kroz "tržnicu na Savici" (gdje se i pingvini smrzavaju...), pa onda prođite s dječjim kolicima kroz prolaz ispod Libertasa...... Da apsurd bude veći do Save vode široki pješački ... prikaži još! platoi! Ali na nasipu ne možeš popiti vodu, popišati se (s oproštenjem)..... Bitno je da se lova baca na kretenarije!!!! PS bolju prezentaciju danas rade djeca u OŠ!