Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novi grb grada Zagreba - znak za parkiralište

Nakon što je od 1. listopada, unatoč velikom otporu, uvedena naplata parkiranja na Vrbiku i Cvjetnom naselju, internetom je počeo kružiti zanimljiv e-mail s novim grbom glavnoga grada Hrvatske.
02. listopada 2009. u 11:29 4 komentara 4042 prikaza
parking

S obzirom na to da se Zagrepčani nikako ne mogu obraniti od prisilne naplate parkirališnih mjesta, posebice ispred svojih domova u svojim naseljima, "od muke" su se protiv toga odlučili boriti humorom.

Naime, nakon što je od 1. listopada, unatoč velikom otporu, uvedena naplata parkiranja na Vrbiku i Cvjetnom naselju, počeo je kružiti zanimljiv e-mail s novim grbom glavnog grada Hrvatske.

Novi grb grada Zagreba tako više ne prikazuje zeleni brijeg Gradec, utvrdu Gradec s tri kule, zlatna vrata koja simboliziraju gostoljubivost građana i zaštitu svakom gostu već prikazuje veliko bijelo slovo P za parkirališno mjesto - za mnoge građane novi simbol grada Zagreba.

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • -obrisani-:

    To znači da je cijeli Zagreb jedno velio parkiralište,gdje je najdulje parkiran ...Bandić,a njegovo mjesto plačaju zagrebčani.

  • romictea:

    Volio bih da neko pravni i prometni expert obijasni, razliku u zauzimanju prostora javnoprometne povrsine izmedju vozila u kretanju i vozila u mirovanju. I zasto se posebno naplacuje zauzimanje prostora kad je vozilo parkirano. Razumijem i potpuno mi je jasno ... prikaži još!no naplata u javnim garazama i drugim povrsinama ili obijektima gdije se vozila i cuvaju. Odavno sam pisao kako bi ispod svakog parka trebalo izgraditi javnu garazu i to naplacivati, ako nema novca dajte taj projekt i prostor u kocesiju i neka izgradi netko drugi i neka ubire profit odredijeni broj godina, a ne kao recimo tunel Ucka mi izgradili i onda nes[posobni njime upravljati pa dali zlatnu koku francuzima u ruke. Trebalo bi javno izvrsiti egzekuciju nad onim tko je sa tom idejom dosao i tko je za nju lobirao i tko je podpisao tu koncesiju.

  • -obrisani-:

    Pa znaš tko je njihov frend bio i lobirao za frenchije na svakom koraku? Sad se maknuo iz politike \"uživati\" u plodovima teško stečene provizije.