Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Novi grb grada Zagreba - znak za parkiralište

Nakon što je od 1. listopada, unatoč velikom otporu, uvedena naplata parkiranja na Vrbiku i Cvjetnom naselju, internetom je počeo kružiti zanimljiv e-mail s novim grbom glavnoga grada Hrvatske.
02. listopada 2009. u 11:29 4 komentara 4002 prikaza
parking

S obzirom na to da se Zagrepčani nikako ne mogu obraniti od prisilne naplate parkirališnih mjesta, posebice ispred svojih domova u svojim naseljima, "od muke" su se protiv toga odlučili boriti humorom.

Naime, nakon što je od 1. listopada, unatoč velikom otporu, uvedena naplata parkiranja na Vrbiku i Cvjetnom naselju, počeo je kružiti zanimljiv e-mail s novim grbom glavnog grada Hrvatske.

Novi grb grada Zagreba tako više ne prikazuje zeleni brijeg Gradec, utvrdu Gradec s tri kule, zlatna vrata koja simboliziraju gostoljubivost građana i zaštitu svakom gostu već prikazuje veliko bijelo slovo P za parkirališno mjesto - za mnoge građane novi simbol grada Zagreba.

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • -obrisani-:

    To znači da je cijeli Zagreb jedno velio parkiralište,gdje je najdulje parkiran ...Bandić,a njegovo mjesto plačaju zagrebčani.

  • romictea:

    Volio bih da neko pravni i prometni expert obijasni, razliku u zauzimanju prostora javnoprometne povrsine izmedju vozila u kretanju i vozila u mirovanju. I zasto se posebno naplacuje zauzimanje prostora kad je vozilo parkirano. Razumijem i potpuno mi je jasno ... prikaži još!no naplata u javnim garazama i drugim povrsinama ili obijektima gdije se vozila i cuvaju. Odavno sam pisao kako bi ispod svakog parka trebalo izgraditi javnu garazu i to naplacivati, ako nema novca dajte taj projekt i prostor u kocesiju i neka izgradi netko drugi i neka ubire profit odredijeni broj godina, a ne kao recimo tunel Ucka mi izgradili i onda nes[posobni njime upravljati pa dali zlatnu koku francuzima u ruke. Trebalo bi javno izvrsiti egzekuciju nad onim tko je sa tom idejom dosao i tko je za nju lobirao i tko je podpisao tu koncesiju.

  • -obrisani-:

    Pa znaš tko je njihov frend bio i lobirao za frenchije na svakom koraku? Sad se maknuo iz politike \"uživati\" u plodovima teško stečene provizije.