Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Novi dio Čulinečke sljedeći se tjedan pušta u promet

kvartovska tribina
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
15.03.2015.
u 10:30

Uredit će se i dio livade u Štefanovečkoj i Kanarinskoj i tako spriječiti parkiranje

Novosagrađeni dio Čulinečke, južno od podvožnjaka, sljedeći tjedan pustit će se u promet.

Grad je čekao suglasnost MUP-a koja je sad stigla. Vodoopskrba i odvodnja radove u Vinodolskoj ulici trebala bi početi u lipnju, a dio zemljišta na kraju Štefanovečke i Kanarinske ulice uredit će se i postaviti klamerice kako više na livadi ne bi bilo ilegalnog parkiranja. Obećanja su to koja su stanovnici gradske četvrti Donja Dubrava dobili od gradskih pročelnika koji su došli odgovoriti na njihova pitanja na tribinu "Želite li bolji kvart?" u Narodnom sveučilištu Dubrava. Ostatak odgovora donosimo u nastavku.

:: Kada će se postaviti rampe na pružnom prijelazu Trnava - Osječka?

Alan Ordulj: Postavljanje rampa u ingerenciji je Hrvatskih željeznica. Grad Zagreb je još prije nekoliko godina uputio dopis HŽ Infrastrukturi da se usklade svi semaforski uređaji na pružnim prijelazima, među kojima i u Donjoj Dubravi, kako ne bi došlo do iskakanja semafora kad prolaze vlakovi. HŽ je odgovorio kako to nema u sljedećim planovima i programima, tako da se od svega toga nije dogodilo ništa. Mi ćemo ove godine ponovno započeti razgovore o tome.

HŽ razmatra gradnju nove željezničke stanice na razini raskrižja Mandlova - Branimirova, za potrebe kampusa Borongaj, pa bi se uredio i pješački prijelaz preko Branimirove ulice. To je projekt koji počinje, Grad je dao svoju suglasnost i na tome se radi.

:: Kada će Maslinska ulica u Donjoj Dubravi dobiti propisnu kanalizaciju?

Davor Tomić: O Maslinskoj ulici razgovarao sam i s predsjednikom gradske četvrti i s Vodoopskrbom i odvodnjom, dosad nitko nije predao nikakav zahtjev za kanalizaciju. Radi se o dvjestotinjak metara u centru Dubrave pa smo ostali malo iznenađeni da to nije već izvedeno. Nije problem da u dogovoru sa Službom za mjesnu samoupravu dogovorimo projektiranje i gradnju.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

:: Iz ulice Omorika u srpnju lani za vrijeme obilnih kiša poplavile su stanarima kuće zbog loše izvedenih šahtova. Hoće li se to sanirati?

Dubravko Filipan: Prošle godine na području čitavog grada pale su kiše tolika intenziteta da sustav kanalizacije nije to mogao prihvatiti. Pripremili smo kompletan projekt rekonstrukcije kanalizacije na području grada Zagreba koji će se financirati iz fondova Europske unije, s time da ćemo ove i sljedeće godine izvršiti snimanje i detektiranje svih kritičnih mjesta. Po dobivanju novca izvršit ćemo rekonstrukciju kompletne kanalizacijske mreže na području cijelog Zagreba. Između ostalog na ovom je području u tom planu za sufinanciranje i završetak gradnje kolektora u Čulinečkoj ulici, gdje smo ishodili građevinsku dozvolu, s čime ćemo rasteretiti ovaj dio Dubrave i stvoriti normalne uvjete za otjecanje kako ne bi došlo do poplava kakve su se dogodile lani.

:: Mjesni odbor Donja Dubrava izgorio je prije dvije godina i otad koristimo prostorije drugog mjesnog odbora.

Milan Draženović: Imamo zamjenski prostor koji koristi Donja Dubrava, u mjesnom Domu Ivana Mažuranića. Trebalo bi se ići i s kompletnim uređenjem zgrade društvene namjene u Cerskoj, a rušilo bi se i Narodno sveučilište Dubrava, jedna od najstarijih zgrada u gradskoj četvrti. Tada bi se trebao sagraditi i novi mjesni odbor, a i pošta, jer Donja Dubrava nema nijedan poštanski ured na 36 tisuća stanovnika.

:: Kad će se sagraditi sportska dvorana, koja je predviđena na zemljištu preko puta Mlinara, a u vlasništvu je Grada? Već je i u GUP-u i napravljena je projektna dokumentacija...

Milan Draženović: Zemljište u Štefanovečkoj je u vlasništvu Grada Zagreba. U dugoročnom razdoblju tu je bila predviđena sportska dvorana, ponajprije za tekvondo klub. No kad je tekvondo klub dobio novi prostor, onda su se te aktivnosti malo stišale. Nama je i dalje u cilju da se on sagradi na tom području jer ni Donja ni Gornja Dubrava, osim dvorane uz XII. gimnaziju i Poljoprivrednu školu, nema nijednu sportsku dvoranu. Na nama je sad da tu dvoranu forsiramo kako bi sljedeće godine ušla u program projektiranja ili da je pokušamo riješiti kroz europske fondove.

Dinko Vukelić: Jedan od modela financiranja dvorane i taj je preko fondova EU, takva gradnja gotovo se uvijek financira u 100-postotnom iznosu. Neka gradska četvrt tu inicijativu uputi Uredu za obrazovanje, koji će dalje ići prema realizaciji gradnje dvorane.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

:: Kad će ulica Jasena dobiti kanalizaciju – odnosno kanalizacija tamo postoji od 1967. godine, ali nije ucrtana u planove Vodoopskrbe i odvodnje?

Davor Tomić: Vezano uz tu infrastrukturu koja nije ucrtana u ViO, mi smo oformili tim koji će evidentirati sve ulice koje ne odgovaraju tehničkim uvjetima kako bi se krenulo u izradu projektne dokumentacije. Ulica Jasena je u tom planu. Prema Zakonu o vodama iz 2011. u Odluci o priključenju piše da svi priključci koji su do te godine bili u vašem vlasništvu od tada prelaze u vlasništvo Vodoopskrbe i odvodnje.

:: Kad se misle sagraditi nadstrešnice u mjesnom odboru Trnava?

Dinko Bilić: Jedan natječaj što smo imali za nadstrešnice poništen je lani. Sad je u fazi odabir izvođača za nadstrešnice na području grada, postavit ćemo ih 35. Ako dođe do realizacije ugovora, može se uvrstiti jedna od lokacija u Trnavi.

Komentara 6

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
12:30 15.03.2015.

Donja i Gornja Dubrava su sustavno zanemarivani od gradskih vlasti jer valjda nismo in

BJ
boris.jagar2
21:48 15.03.2015.

Dragi moj Dinkec, uredi nam našu Dubravu prije neg kaj nam se vratš.Šalim se,Dubrava je zakon i to svi znaju (tko ne zna-nije iz Dubrave hahaha....).

SU
SUBARU
12:25 16.03.2015.

Trebala bi,trebalo bi e to su odgovori parazita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije