Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaz besplatan

Novi datum proslave Svjetskog dana turizma: LADO Electro sutra je na Zrinjevcu

Slavonski Brod: Orkestar i soliisti ansambla Lado nastupili na Brodskom glazbenom ljetu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
28.09.2020.
u 12:01

LADO Electro čini spoj vokalne izvedbe pjevača i glazbenika Ansambla LADO sa suvremenim klupskim elektroničkim izričajem.

Koncert u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma koji se trebao održati u nedjelju morao biti odgođen zbog kiše. Novi termin je sutra, u 19.30 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Tada će se održati koncert projekta LADO Electro, koji  čini spoj vokalne izvedbe pjevača i glazbenika Ansambla LADO sa suvremenim klupskim elektroničkim izričajem. A njegovi izvođači na zrinjevačkoj pozornici izvest će niz zanimljivih točaka: "Lepi valcer",  "Nakanat puls", "Zeljiče", "Dej mi" i "Poskočica". Koncert je besplatan, a sve
prijenos će biti omogućen na Facebook stranici TZGZ-a . Organizatori pri tom posjetitelje mole za odgovorno ponašanje i održavanje socijalne distance.

Projekt LADO Electro započeo je 2003. godine suradnjom Ladovog solista Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe, autore su inspirirale pjesme LADO repertoara, kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na njima svojstven način. Moćni vokali pjevača i pjevačica, kao i zvuk tradicijskih instrumenata, veličanstveno zvuče u suvremenom klupskom elektroničkom izričaju te su uspjeli spojiti iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom.

Svake godine se 27. rujna pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) diljem svijeta obilježava Svjetski dan turizma
(World Tourism Day). Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma. Ovogodišnje obilježavanje dolazi, kažu u TZ Grada Zagreba, u najtežem trenutku za turizam na svjetskoj razini te je želja UNWTO-a naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije