Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snima se

Nove kamere vrebaju prekršitelje u Ulici Republike Austrije

nadzorne kamere
Petar Glebov/PIXSELL
03.08.2012.
u 09:21

Posljednjim postavljanjem zona nadzora počela se širiti na zapadni dio grada; Jarun je sljedeći

Od danas počinje nadzor i kažnjavanje vozila u prekršaju i u Ulici Republike Austrije, na križanju s Trgom Vlatka Mačeka, odnosno Prilazom Gjure Deželića. Po tri kamere postavljene su na dva mjesta pa će sve vozače u prekršaju parkiranja kazne ubuduće umjesto ispod brisača dočekati na kućnoj adresi. Njihovim puštanjem u rad gradske ulice i križanja snimat će se 81 kamerom na 26 lokacija, a do kraja godine postavit će se i ostalih 144 na još 49 spornih mjesta, čime će se ukupan broj popeti na 225 kamera, kao što je i najavljeno krajem prošle godine.

Lokacije na kojima će se druge kamere postaviti odredit će se na temelju podataka o najčešćim mjestima gdje se čine prekršaji pri parkiranju koje s terena donose prometni redari. Sljedeće su na redu tržnice Trešnjevka, Savica i Jarun te “zeleni val” u smjeru zapad-istok. Podsjetimo, prije toga je pod nadzor stavljena Vukovarska ulica te Ninska i Bjelovarska ulica u Sesvetama, a kamere se nalaze i na Trgu hrvatskih velikana, oko Kvaternikovog trga u Šubićevoj i Martićevoj ulici, na Trgu bana Jelačića, Kaptolu, Bakačevoj i Draškovićevoj ulici.

– Želimo da se vozači nauče ponašati u prometu, a ne zaraditi na njima. Ovakav način kontrole pomaže i zbog toga ćemo povećati područje djelovanja – kazao je voditelj Sektora za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević. Za ovaj projekt zagrebačkog “Big Brothera“ iz proračuna je izdvojeno oko 20 milijuna kuna.

Komentara 15

JU
julika22
10:03 03.08.2012.

poznavajući naše ljude vrlo brzo će polovica od postavljenih kamera biti uništena ili onesposobljena za snimanje.

BU
BubyZG
10:10 03.08.2012.

" ... ne želimo zaraditi na njima. " Ma nemoj, baš ti vjerujemo. Zato ste i uveli naplatu parkiranja jer NE želite zaraditi na vozačima !!! I kamere da uhvatite one koji pokušavaju izbjeći naplatu parkiranja. Omogućite svim građanima Zagrebaa da kupe povlaštenu vinjetu za prakiranje, ali ne na cijelom području grada već samo za kvart gdje npr. žive ili rade. Ovako su stanari sa boravištem u nekoj od naplatnih zona u povlaštenom položaju, jer sa svojom vinjetom mogu parkirati kod svoje kuće ( što je u redu ) ali i bilo gdje u gradu u odgovarajućoj zoni ( što NIJE u redu !! ).

MI
Milkica
15:29 03.08.2012.

Nije VlaTko Maček, nego VlaDko Maček.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije