Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iseljenje

Nove ambulante za rad traže 22 liječnika

ambulanta
Marko Čuljat
Autor
Sonja Hoffman
17.06.2011.
u 15:23

Grad je ponudio liječnicima nove lokacije, no oni nisu zadovoljni. Žele ostati na okupu

Gotovo 20.000 pacijenata koji su liječnicima opće prakse išli u Dom zdravlja Centar na Trgu žrtava fašizma, od studenoga će ih posjećivati na nekoj drugoj, još nedefiniranoj lokaciji.

Dvije kune po kvadratu

Naime, vlasnik je zgrade, u kojoj taj dio DZ Centar djeluje, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, koja je lani odlučila da DZ-u neće produžiti ugovor o zakupu.

– Ugovor je potpisan na osam godina s mogućnošću produljenja, no s obzirom na to da se nedavno iz zgrade iselio i Studentski dom, HAZU je prostore odlučio iznajmiti u cjelini – objasnio je dr. Dalibor Drugović, ravnatelj DZ Centar. Tvrdi da mu je jasna odluka HAZU, koji prostor želi iznajmiti po tržišnim cijenama, jer im je Dom zdravlja mjesečno plaćao dvije kune po četvornom metru.

– Grad je izdvajao nešto više od 3000 kuna mjesečno – objasnio je Drugović.

A u studenome će liječnicima, prvenstveno onima koji imaju ambulante u zakupu, biti ponuđene nove lokacije.

– Imamo prostore na Branimirovu i Krešimirovu trgu te u Kumičićevoj, Martićevoj, Vrbanićevoj i Ulici kneza Borne – istaknuo je dr. Drugović.

Dodao je i da će laboratorij biti preseljen u Kumičićevu, dok će stomatolozi uz Martićevu moći birati i lokacije poput Odranske i Rapske ulice.

– Dvojici ginekologa ponuđena je lokacija DZ u Mirogojskoj – otkrio je.

Pacijenti će ih slijediti?

Iako je Grad pristao na preseljenje i nedavno ponudio alternativne lokacije deset liječnika, isto toliko stomatologa i dva ginekologa negoduju zbog takve odluke. – Žele ostati na okupu – nastavio je ravnatelj.

Takve su reakcije, tvrdi, neshvatljive, tim više što će Grad platiti sve troškove preseljenja ambulanti i eventualne adaptacije novih.

– Dobar liječnik ne treba se bojati gubitka pacijenata, jer oni će ga slijediti ma gdje radio – naglasio je dr. Drugović.

Komentara 3

VI
Vito
08:47 18.06.2011.

Nove ambulante za rad traže 22 liječnika Zar ih nema dovoljno na burzi rada paih moraju tražiti u uredu za izgubljeno nađeno?

VI
Vito
09:07 18.06.2011.

dok će stomatolozi uz Martićevu moći birati i lokacije poput Odranske i Rapske ulice. Očito da u Odranskoj i Rapskoj nedostaju zubari. Do Rapske voze tramvaji broj - 13, koji prolazi \"đamijom\" i voziti se oko grada do satajališta \"rapska\",", ili presjedanjem u Draškovićevoj na broj 8 možete do Držićeve i tamo presjesti na tramvaj broj 2, 3... Do Odranske vozi tramvaj broj 4, ili se vozite okolo grada u tramvaju broj 13 pa zatim kod \"vjesnikovog\" nebodera pješke nekoliko stotina metara. Možda uvedu i autobus za one koje bole zubi, a žele svom zubaru najmanje 4 kilometra dalje, većinu pješke. U svakom slučaju, u tramvaju će te zaboraviti da vas boli zub.

VI
Vito
09:08 18.06.2011.

To se zove - približavanje zdravstva građanima i poboljšanje uvjeta pacijenitma u određenom okruženju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije