Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradska skupština

Nova točka sjednice po hitnom postupku. Smjenjuju Čovića?

'26.01.2012., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine. Ivo Covic, predsjednik Uprave Zagrebackog holdinga. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
12.07.2012.
u 08:09

Iako nije na redovitom dnevnom redu, kako doznajemo, povjerenje šefu Zagrebačkog holdinga bit će jedna od točki

Po hitnom postupku na današnjoj sjednici Gradske skupštine uvrstit će se i glasovanje o povjerenju Ivi Čoviću na čelu Zagrebačkog holdinga.

Aktualno mjesecima

Glasovanje o Čovićevoj sudbini nije na redovitom dnevnom redu sjednice, a kako doznajemo, uvršteno je na prijedlog Odbora za imenovanja. Budući da u kolovozu Čoviću istječe mandat, poslao je formalni dopis Skupštini koja će izvanredno danas odlučiti i o njegovoj sudbini. Pitanje povjerenja prvom čovjeku gradske megatvrtke aktualno je mjesecima, a ni sad nije jasno hoće li Čović, nazovimo to tako, preživjeti. Ono što je sigurno jesu gubici veći od pola milijarde kuna, nesuvisle investicije, a još traju i pregovori s vlastitim sindikatima o smanjenju prava. Sve su to argumenti strane koja tvrdi da s takvim rezultatom Čović ne smije ni pomišljati na svoj novi mandat u Holdingu, dok će druga strana uprijeti prstom u gradonačelnika Milana Bandića kao odgovornog za sve te minuse. Tako su nekako podijeljeni i sami SDP-ovci pa ne začuđuje što ni oni najglasniji u prozivci Čovića i Holdingova poslovanja danas – nemaju komentara.

Čija ingerencija?

– Ne znam ništa o tome, prvi glas, a razgovarat ćemo na Skupštini – odgovorio je zastupnik Jurica Meić (SDP). Da je glasanje o povjerenju Čoviću u ingerenciji predsjednika Gradske skupštini, odgovor je pak Dragana Kovačevića (HNS).

– Mora sam odlučiti, sada je potez na Bernardiću. A svoju ću odluku reći na idućoj skupštini Holdinga – ponovio je Kovačević.

Podsjetimo, upravo Kovačević nije došao na sjednicu kada se odlučivalo o prijenosu ovlasti za imenovanje i opoziv članova uprave na tročlani nadzorni odbor Holdinga. No, ono što je sigurno jest da povjerenje Čović neće dobiti od HDZ-a, kao ni od koalicije HSLS-HSS.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije