Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crtice iz povijesti

Nova Šovagovićeva knjiga: O Trešnjevci osamdesetih u 60 priča

Foto: Mozaik Knjiga
1/3
03.11.2021.
u 08:30

Od Tajči do utakmica Cibone i Dinama

Nastup Tajči na Euroviziji, osnivanje Hrvatske demokratske zajednice, Dinamove i Cibonine utakmice, samo su neki od povijesnih događaja koji se izmjenjuju s obiteljskim i školskim pričama u novoj zbirki književnika Tomislava Šovagovića koja nosi nalov “Spremište Trešnjevka”.

Predstavljanje djela je sutra u 18 sati u pizzeriji Purger. Zbirka sadržava 60 priča posvećenih Zagrebu u drugoj polovini osamdesetih. Djelo je protkano i pričama o glumcu Fabijanu Šovagoviću, autorovu stricu, a vraća nas u doba kada su tramvaji vozili s kondukterom u trećim kolima, a fiksni telefoni i pisma bili uobičajeni načini komunikacije. 

Ključne riječi

Komentara 1

LA
lajh1985
11:56 05.11.2021.

Bila je fiksna linija normalna sigurno do sredine 2000 tih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije