Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podržavate li ideju?

Nova inicijativa SDP-a: Želimo spomenik za žrtve COVID-a, mjesto za sve koji su doživjeli patnju

Zagreb: Maske koje se svaki dan mogu vidjeti po gradu pokazuju da koronavirus jos uvijek nije pobijeđen
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.05.2023.
u 09:23

Na tom bi mjestu, kažu, svi koji su za pandemije doživjeli patnju i gubitke mogli iskazati osjećaje i sućut.

Zagreb bi uskoro mogao dobiti novi spomenik. Klub gradskih zastupnika SDP-a uputio je, naime, na sjednicu Skupštine zakazane za utorak prijedlog o postavljanju trajnog obilježja posvećenog osobama preminulim od posljedica bolesti COVID-19. U njemu SDP-ovci od gradske vlasti traže da se u roku 90 dana očituje o tome postoji li mogućnost postavljanja spomen-ploče ili drugog obilježja.

Podrška im je stigla i iz skupštinskoga Odbora za komunalno gospodarstvo, koji je na jučerašnjoj sjednici jednoglasno prihvatio prijedlog.

– Zagreb bi se tako pridružio mnogim gradovima i državama svijeta koji su već postavili simbole na mjestima koja će nas podsjećati na proživljeno tijekom proteklog razdoblja duljeg od tri godine. Bilo bi to mjesto namijenjeno svima koji su tijekom pandemije doživjeli patnju i gubitke na kojem će moći iskazati svoje osobne osjećaje, poštovanje i sućut – poručuju iz SDP-a.


VEZANI ČLANCI:


Što se tiče lokacije, ona za sada nije poznata, ona bi se naknadno odredila ukoliko se inicijativa prihvati u Skupštini. Dodaju kako je pandemija uvela masovnu smrt u našu svakodnevicu te je pretvorila u jednu od važnijih tema. Podsjetimo, Vlada je 11. svibnja proglasila kraj epidemije COVID-a u Hrvatskoj.

Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj se pojavio u metropoli 25. veljače 2020. Od tada je od posljedica bolesti, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preminulo više od 18 tisuća ljudi, od toga više od pet i pol tisuća Zagrepčanki i Zagrepčana.

>> VIDEO: Lovkinja Morana Zibar odgovarala na 'teška' pitanja Nevena Ciganovića, pogledajte kako je prošlo njezino znanje

Komentara 30

IL
ilija26
10:53 19.05.2023.

Mislim da vama kao stranci treba spomenik 😁

TU
tuđidist
10:59 21.05.2023.

SDP - prestrašno je kada se pokušava na sudbinama umrlih uhvatiti koji politički bodić jer inaće do njega ne mogu doći. Takvi koraci su pervezni, bolesni i odvratni! Bez obzira koja ih stranka stavila u javni prostor!

ZA
zagi101
09:57 21.05.2023.

onda nek dignu i spomenik umrlima od raka, infarkta, aneurizme itd. stvarno takav prijedlog može doći od nekoga tko nema niš pametnog. takvi bi vodili državu. vidimo kak vode Zagreb u koaliciji sa aktivistima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije