Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Stopirana gradnja nogometnog kampa na Sveticama

Više prostora za javni sadržaj – to je uvjet kojega će morati ispoštovati Hrvatski nogometni savez
22. prosinca 2014. u 11:23 16 komentara 2913 prikaza
Kamp Svetice Proarh
Foto: Proarh
Pogledajte galeriju 1/2

Više prostora za javni sadržaj – to je uvjet koji će morati ispoštovati Hrvatski nogometni savez želi li s Gradom Zagrebom potpisati ugovor oko izgradnje nogometnog kampa na Sveticama.

Iako je prvotno dogradonačelnica Švaljek prijedlog ugovora, kojim su prava i obveze bile definirane na isključivo stranicu i pol, uvrstila na današnju sjednicu Skupštine, kao što je i obećala, tu točku povukla je s dnevnog reda.

– Drago mi je da je povučen ugovor jer on nije štitio javni interes – tako su poručili SDP-ovi zastupnici koji su, između ostalih, bili ti koji su napravili "pritisak" na dogradonačelnicu.

Podsjetimo, u nogometni kamp planirano je ulaganje od 92 milijuna kuna koje bi podmirio HNS, a Grad bi pritom posve besplatno osigurao zemljište.

Uz besplatno osigurano zemljište barem prema prvim planovima, osim što nije poznato u kojim bi terminima terene koristili građani, zagrebački bi sportski klubovi još naknadno morali plaćati i najam prostora.

– Prvotnim ugovorom ništa nije definirano, niti se znaju rokovi – poručio je šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

A SVE LEGALNO....
Izgledaju kao normalan par, ali javnost njihov brak itekako osuđuje: Stric oženio nećakinju, imaju djecu
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • dubravko.severson:

    Neka se gradi, medjutim zasto to mora biti ZG, sto nedostaje Bjelolasici, zasto se ona ponovno ne podigne iz pepela i ulozi malo u razvoj tog zaboravljenog centra

  • perfa57:

    Sve je jasnije tko je moderator nereda u Splitu-Hajduku. Kako netko može biti sretan što je HNS opet ostao bez kampa,a Zagreb bez investicije. Neka sve propadne samo da ja budem na vlasti.

  • crocro:

    Meni nije jasno zašto se guraju u srce grada i čiji je to interes. Reprezentacija godinama odlazi u Četež kao da je tamo raj nebeski i plaća masne novce. Mi imamo mir i tišinu Hrvatskog Zagorja, prirodu i zelenilo, kompletne ... prikaži još! izgrađene sadržaje za odmor i rekreaciju i pametno su donijeli odluku da baš nadomak Zagrebu, manje od 40-tak kilometara, naprave nogometni kamp. I udarili kamen temeljac i postavili ploču gdje je biti nogometni kamp. I onda se sve promijenilo salto mortale. Počeli su kopati i tražiti mjestu po centru Zagreba, oduzimajući ljudima sportske terene, parkove, šetališta, drvorede. Ja ne znam je li to normalna odluka HNS-a. U Tuheljskim Toplicama se mogu odmoriti i psihički i fizički gledajući zelenilo i pritodu, a ne kako škripe kotači tramvaja, trube automobili i kamioni i cvile kočnice automobila, i zavijaju sirene vatrogasaca, policije i hitne pomoći pokraj nogometnog kampa. Oni koji su donijeli odluku u gradskoj vrevi napraviti nogometni kamp, oni ne rade dobro za reprezentaciju. A trčali su u Čatež gdje im je bio mir i spokoj, a sada kada mi imamo isto takvo mjesto mira i spokoja, reprezentaciju treba utrpati među nebodere u parkove. Ja ne znam što oni rade i da li razmišljaju što rade. Pravo imaju građani da ih potjeraju. Čudim se kako nisu iselili Dolac i kamp napravili na Dolcu pokraj Ktedrale. Dajte ljudi razmislite i izvucite reprezentaciju u oazu mira, tišine, zelenila i nedirnute prirode a na malo više od pola sata vožnje od Zagreba. Po mojem mišljenju nije se smjelo odustati od Tuheljskih Toplica gdje i sada stoji kamen temeljac za nogometni park. Vratite se tamo.