Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po centru 10 km

Noćni se cener trči 7. studenog, sudjeluje i paratriatlonac Antonio Franko

28.10.2021.
u 15:18

Popularna manifestacija slavi deseti rođendan, ove godine i uživo i virtualno

Za svoje se deseto izdanje popularna utrka Zagrebački noćni cener vraća u centar grada. Održava se 7. studenog, a nakon lanjskog virtualnog druženja, ovogodišnji je start ponovno na Jelačićevu trgu, i to u 19 sati. Ondje je i cilj, nakon dva kruga duga 10 kilometara.

Organizatori utrke, Društvo športske rekreacije “Aktivan život”, vesele se što će rođendan proslaviti u brojnom društvu, no kako je interes veći od broja trkača koje mogu prihvatiti, zadržali su i virtualno izdanje koje će trajati do 14. studenog.

U utrci će sudjelovati i naš uspješni paratriatlonac Antonio Franko, koji si je postavio još jedan izazov i planira otrčati Cener za manje od 40 minuta. Franko je rođen s aplazijom desne fibule i ligamenata koljena, odnosno skraćenjem noge od šest centimetara, a s pet se godina u sklopu rehabilitacije počeo baviti plivanjem. Do svoje se 19. godine pak natjecao s osobama koje nemaju invaliditet.

– Na nagovor pokojne Milke Milinković, s 20 godina krenuo sam u parasport, koji mi je do tada bio nepoznanica. Nakon godine dana plivanja u klubu Forca, na prijedlog njegova predsjednika Hrvoja Vlahovića prešao sam u triatlon i tako je sve počelo – kaže Franko.

Na nedavnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio je odlično peto mjesto u triatlonu, a među najvećim dosadašnjim uspjesima bila je bronca na posljednjem europskom prvenstvu u Valenciji. Time je postao prvi osvajač europske medalje u povijesti hrvatskog triatlona i paratriatlona.

– Za nastup na Ceneru odlučio sam se iz više razloga, no najvažniji je široj publici približiti parasport. Htio bih da vide za što su sve sposobni parasportaši, kao i potaknuti ljude na trčanje. Jer ako mogu ja s osamdesetpostotnim invaliditetom, mogu i drugi – poručuje Franko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije