Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Noć knjige u Centru za kulturu Trešnjevka

Udruga Nova stranica predstavlja povijest Dugog Sela u književnosti
25. travnja 2019. u 11:57 151 prikaza
Noć knjige u Centru za kulturu Trešnjevka
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana knjige u Centru za kulturu Trešnjevka Udruga Nova stranica Zagreb i Knjižni klub Cekate-a ugostili su samozatajnu no nadasve zanimljivu spisateljicu Vladimiru Becić i izdavača najnovije knjige, ravnatelja dugoselske knjižnice Predraga Topića. Moderatorica Romina Bengez je izvukla najzanimljivije detalje o samoj autorici od omiljenih likova i junaka iz knjiga i stripova, što je i tema ovogodišnje osme Noći knjige, pa do „roze knjižice„ u koju spisateljica marljivo upisuje biljke i njihove otrovne sastojke, a sve to samo i isključivo za potrebe pisanja.

Vladimira Becić je nedavno objavila roman u pričama „Početna nit„ (Gradska knjižnica Dugo Selo) u kojem spretno koristi stvarne događaje iz povijesti Dugog Sela objavljene u tisku ( 19.st. ) te opisuje radnju i rasplet na svoj zanimljiv i intrigantan način. Do zaključka možete doći i sami.

Noć knjige u Centru za kulturu Trešnjevka | Autor : Promo Foto: Promo

Ne robuje žanrovima te tako nenametljivo spaja stvarnost i fantastiku koristeći glavne likove Magdu i Martina koji nas vode kroz priče.

Željno očekujemo nastavak budući da povijest Dugog Sela obiluje zagonetnim i zanimljivim pričama koje će sama spisateljica lako i rado stopiti u novo književno djelo.

Uz mogućnost kupnje knjige po promotivnoj cijeni publika je sudjelovala i u akciji razmjene knjiga „Uzmi ili ostavi“ koja potiče kulturu čitanja prvenstveno hrvatskih autora.

Noć knjige u Centru za kulturu Trešnjevka | Autor : Promo Foto: Promo

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj