Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovrha

NK Dinamo će od Holdinga 7,5 milijuna kuna naplatiti ovrhom

Maksimir
Boris Ščitar
27.04.2010.
u 18:23

U Holdingu su zgroženi potezom Dinamova vodstva, tvrde da su bili na to prisiljeni jer im je ugrožen posao.

NK Dinamo traži da mu Zagrebački holding u roku osam dana plati 7,5 milijuna kuna sponzorstva ili će ih naplatiti ovrhom.

Ovršni prijedlog primio je jučer predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović. Takav postupak vodstva NK Dinama u toj je tvrtki izazvalo ogorčene te ne mogu vjerovati da se sponzorstvo, koje je stvar dobre volje, rješava ovrhom.

Ovršit će još neke

– Holding je do sada platio 22,5 milijuna kuna, a preostalo je još 7,5 milijuna kuna. Ugovor o sponzorstvu traje do studenog ove godine – rekao je Dušan Viro, glasnogovornik zagrebačkog Holdinga, dodajući da je Holding zadnji put novac uplatio u kolovozu 2009. Po ovršnom prijedlogu Dinamo traži ovrhu za razdoblje od kolovoza 2009. do kolovoza 2010. godine, što znači da osim duga traže i da im Holding unaprijed uplati novac za sponzorstvo. Pa čak i da se ugovor izvrši tri mjeseca prije ugovorenog datuma.

– Mi smo izvršili obveze, reklamiranje i ostalo po ugovoru, a Holding nije. Slali smo im opomene, pokušali se dogovoriti da nam plate u obrocima, molili smo ih, ali smo dobili odgovor da isplata u ovom trenutku nije moguća. Sve je po ovršnom zakonu. Nismo ovrhu pokrenuli samo protiv Holdinga nego i protiv još nekoliko tvrtki koje s Dinamom imaju ugovor o sponzorstvu – rekao je Damir Vrbanović, predsjednik NK Dinama.

Naglašava da to nisu učinili iz hira, već da im je ugroženo poslovanje. Dinamu ne stižu uplate, pa je klub prisiljen kasniti s plaćanjem svojih obveza.

Reklama ne vrijedi toliko

U Holdingu vodstvu nije jasno kako se Dinamo odlučilo na takav potez jer njime sigurno neće privući sponzore u budućnosti. Iako su svjesni da moraju poštovati ugovor koji je još 2006. potpisao bivši šef uprave Slobodan Ljubičić, a kojim se Holding obvezuje Dinamu dati 30 milijuna kuna u četiri godine, smatraju da reklama Holdinga preko Dinama ne vrijedi toliko.

Ključne riječi

Komentara 29

FU
fusnota
13:03 28.04.2010.

Ovo je šlag na tortu.Nemaju za režije a Maminjo se na telki hvali kako je pun ko brod.Živjeli.

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:53 28.04.2010.

baš super Dinamo vraća pare Zagrebu, idem odmah na pivicu....

BL
Bluno
21:54 27.04.2010.

Ha ha ha ha.Eto samo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije