Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TransForm Crew

Njihova koreografija s porukom među 20 je najboljih u svijetu

07.06.2015. Zagreb- Trenerica Ivana Roncevic koja vodi trening plesne skupine Transform Crew u fitness centru Olimp. Photo: Boris Scitar/Vecernji list
Boris Ščitar/Večernji list
17.06.2015.
u 08:57

Plesna družina iz Prečkog u godinu i pol višestruki prvak države, a danas se predstavlja u KUC-u Travno

Njihova "posada" ušla je među najboljih 20 koreografija svijeta.

Djecu, kao većinu družine, uče da se mogu transformirati u što žele. I otplesati stilove nevezane jedan s drugim. Osim što ih uče jazz-dance i hip-hop, na seminare i radionice dovode profesionalne plesače pa djeca uče i balet. A dječji vrtić Prečko u godinu i pol postojanja skupine TransForm Crew postao je pravo okupljalište onih koji žele učiti urbani ples. Na treninge, i pet puta tjedno, putuju iz svih dijelova grada, pa i iz Dubrave i Šestina.

– Treba nam i 40 minuta da dođemo, ali više nas je iz Dubrave i idemo jednim autom – kaže Paula Mirković. Po 15 sati tjedno trenira i Marija Maruna, koja se plesom bavi već osam godina.

– Od svoje četvrte godine plešem, a na treningu sam svaki dan nakon škole – kaže Marija. Sati u dvorani isplatili su se – državni su prvaci u više kategorija i dvostruki pobjednici TREPS-a, najpoznatijeg plesnog festivala u Hrvatskoj. Danas u KUC-u Travno, u 18 i 20 sati TransForm Crew ima svoju prvu plesnu produkciju, sa 80 djece i mladih.

– Takvim nastupom pokazujemo sve naučeno – kažu osnivači Davor Ćiković i Ivana Rončević. Prikazat će i koreografiju "We Create the World We Live In", kojom Hrvatsku predstavljaju među 20 najatraktivnijih u svijetu.

– U njoj simbolično govorimo o nasilju među mladima. Iza svake naše koreografije stoji poruka – ističu voditelji. Prije pokretanja umjetničke organizacije s ciljem edukacije djece i mladih D. Ćiković je glumio u kazalištima i mjuziklima, a I. Rončević je, nakon završenog Ekonomskog fakulteta i rada u struci, dala otkaz i posvetila se plesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije