Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Nitko neće šator na Trgu, najam pet puta skuplji nego dosad

šator
Sanjin Strukic/PIXSELL
24.10.2012.
u 08:47

Nova pravila – dosad se šator davao za 81 tisuću kuna, a režije su 600 tisuća kuna. Dosta je bilo da se tim prostorom posluje kako je kome volja, poručuje Obrtnička komora.

Obrtnička komora Zagreb raspisala je prošli tjedan javni natječaj za dodjelu ugostiteljske lokacije u šatoru na Trgu bana Jelačića, uz napomenu da je minimalni iznos ponude 400 tisuća kuna.

Za razliku od proteklih godina, kada je Grad Zagreb za taj prostor kontinuirano poslovao s istim ugostiteljem Josipom Katićem, čini se kako od ove godine vrijede nova pravila “igre”.

Bandiću dosta kritika

Podsjetimo, za korištenje šatora na nešto više od tri mjeseca dotični je ugostitelj u posljednjih pet godina plaćao samo 81 tisuću kuna. Riječ je bila o izravnoj nagodbi.

Brojne su kontroverze vezane uz zakup tog šatora jer se sumnjalo u transparentnost posla zato što je Grad tako povoljno i toliko dugo poslovao s istim ugostiteljem.

– Gradonačelnik Milan Bandić upravo je zbog brojnih kritika odlučio stvar prepustiti Obrtničkoj komori Zagreb.

Dao im je zadatak da naprave najtransparentniji natječaj dosad – kaže Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Obrtnička komora Zagreb sada za isti prostor želi pet puta više novca.

– Dosta je bilo da se tim prostorom posluje kako je kome volja. Nema više besplatno. Pa, režije stoje više od 600 tisuća kuna. Treba to platiti. Zato smo u natječaju stavili minimalni iznos ponude od 400 tisuća kuna.

Grad nam je dao povjerenje i napravit ćemo posao kako treba – poručio je Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb.

Zakupac se traži na period od 30. listopada do 7. siječnja.

Tko prvi, šator njegov

Natječaj je otvoren do sutra, no Obad kaže kako se dosad još nitko nije javio s ponudom. Ako se nitko ne javi do kraja natječaja, posao se nudi prvom ponuđaču.

Komentara 12

QW
qwad.wad
09:07 24.10.2012.

Ako netko i pristane na taj iznos morat će čašu vina prodavati po 30 - 40 Kn...

MI
mightymraz
09:09 24.10.2012.

pa tko ce normalan platiti 5 puta vecu cijenu???? Pa kaj je danas ljudima? Vide da ljudi nemaju novaca i onda nabe cijene na bas sve sto se moze kupiti ili iznajmiti. PLJUC!

JA
james49
09:11 24.10.2012.

Pa namjerno je postavljena tako visoka cijena, kako se nitko ne bi javio i onda oni dodjele mjesto kome oni žele. I sve po zakonu kad bi si lagali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije