Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprešić

“Nitko ih nije natjerao puškom da potpisuju ugovore”

anketa skola
21.01.2011.
u 22:15

"Ako otkažemo ugovor bez opravdanog razloga, a opravdani razlozi su bolest ili gubitak posla, nemamo mogućnost ponovnog upisa u produženi boravak za vrijeme trajanja školovanja ispisanog djeteta"

Ugovore o smještaju djece u dnevni boravak u zaprešićkim školama neki su roditelji dobili od svojih mališana, a na potpisivanje su, smatraju, bili prisiljeni. Dovedeni pred gotov čin, kako kažu, imali su premalo vremena za odluku, no po mišljenju pročelnice Ureda za društvene djelatnosti Sandre Sabol Valenčak, “nitko ih nije natjerao puškom da ih potpisuju”.

"Zločesti ugovori”

To što su ih gradske vlasti iznenadile usred školske godine, bez ikakve obavijesti prekinule postojeće ugovore i povisile cijenu nije jedino što muči Zaprešićane posljednjih dana.

Naime, u “zločestom” ugovoru, kako ga je već prozvala majka troje djece, koja će za njihov smještaj u vrtiće i boravak plaćati više od 2100 kuna, postoji i “zloglasni” sedmi članak.

– Ako otkažemo ugovor bez opravdanog razloga, a opravdani razlozi su bolest ili gubitak posla, nemamo mogućnost ponovnog upisa u produženi boravak za vrijeme trajanja školovanja ispisanog djeteta – objasnila je, razočarana u gradske vlasti, Martina Prelčec.

Čija glava je smislila sedmi članak ne treba ni pretpostaviti, no, kako kaže pročelnica Sabol, gradske vlasti “shvatile” su da je on pomalo rigorozan, pa su zatražile od škola da ih izbace iz ugovora.

– Mislim da je to rigorozna odredba, pa smo tražili od OŠ Ljudevita Gaja da je izbaci iz ugovora – kazala je pročelnica Sabol.

Spomenuta škola ubrzo je to i učinila, a potvrdila je to i ravnateljica Đurđa Pešat.

– Roditelji su se pobunili, pa smo odlučili da maknemo sporni članak. Dobili su nove ugovore, koje su i potpisali – kazala je ravnateljica.

No, ravnatelj druge zaprešićke OŠ Antuna Augustinčića Ivan Lacković spomenuti članak nije ni primijetio, kaže.

– Mi radimo u interesu djece i uvijek smo na njihovoj strani. Nismo imali niti jednu primjedbu od naših roditelja – kazao je optimistično ravnatelj Lacković.

No, majka Martina Prelčec, čije dijete ide u tu školu, budući da se radi o njezinu djetetu, kaže i njezinu novcu, detaljnije je pročitala ugovor i prigovorila na sporni članak, a novi primjer ugovora nisu dobili.

U Zagrebu toga nema

Iako je pročelnica Sabol spomenula da i drugi gradovi imaju iste članke, u Zagrebu nemaju iskustva s tim.

– U ugovorima za dnevni boravak u školama nemamo sličnih klauzula o nemogućnosti upisa djeteta u dnevni boravak ako ga se ispiše – kazala je kratko Božica Šimleša iz Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije