Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTIJUNAK Policija ga naziva po filmskom liku, slomljen nakon akcije leži u KB Dubrava

Nisam ja Spiderman i nisam krao, nego spašavao mačku

28.11.2008.
u 22:38

Tko je Branko Š., 27-godišnjak kojem je policija dala nadimak Spiderman, navodno radi pljački koje izvodi poput pauka penjući se po zgradama i kućama? Ovaj se tjedan “proslavio” zbog navodnog pokušaja provale u stan u Garešničkoj ulici u Dubravi. Podsjetimo, pisalo se kako je u srijedu u 17 sati uz pomoć supruge i prijatelja namjeravao izvesti novu “akrobaciju”, ali ga je zaustavila nezgoda. Nije vidio ventilacijski otvor garaže, pa je pao s pet metara visine te slomio ruku i nogu.

Što je ondje radio?
Leži u KB Dubrava, gdje smo danas s njime i razgovarali. Smijao se novinskim napisima da mu je rebro slomilo plućno krilo:

– Pa novinari su me odmah u grob strpali!

Samouvjeren i razgovorljiv, rođen je, kaže, u Crikvenici, po struci je trgovac, a u Zagreb je stigao prije deset godina. Tu se oženio i prije dvije godine dobio sina. Živi na Ravnicama. Iako u metropoli nije zaposlen, a većinu vremena provodi s obitelji, u Rovinju ima tri trgovine s odjećom koje mu, tvrdi, vodi prijatelj. Novac za otvaranje obrta zaradio je, objašnjava, kao izbacivač u noćnim klubovima i na “ostalim poslovima”. Ljuti se što je osumnjičen da je pokušao opljačkati stan u Dubravi.

– Stajao sam na terasi u prolazu zgrade kamo sam išao kupiti boksačku vreću i rukavice za sina. Dok sam s prijateljem razgovarao na mobitel, ugledao sam mačku na gredi. Bojao sam se da će pasti. Htio sam je spasiti. Nagnuo sam se, ali bio je mrak, pa nisam vidio rupu i propao sam. Sam sam nazvao suprugu i prijatelja koji su odmah dojurili – kaže Branko. Jako ga ljuti nadimak Spiderman.

– Ma kakav Spiderman! Tako me policajci ismijavaju. Mene to vrijeđa jer sam ugledan čovjek, a ne kriminalac! To da se penjem po zgradama i pljačkam su obične gluposti. Nije, kaže, istina da ima stotinjak kaznenih djela.

– Imam šezdeset prekršajnih prijava, ali samo su tri dokazane – kaže.

Zbog dvije pljačke koje je, priznaje, počinio kad mu je bila 21 godina, odradio je stotinjak sati humanitarnog rada u domu umirovljenika. Treću kaznu zaradio je u Vrbovcu zbog napada na policajca. Branio je, kaže, prijatelja.

Zna iz povjerljivih izvora
Žali se da su mu ostale prijave zbog iznuđivanja novca, pokušaja ubojstva i drugog namještene jer se zamjerio jednom visokom policijskom djelatniku.

– Znam to iz povjerljivih izvora, imamo i mi ondje svoje ljude – kaže.

Iako sretno dodaje da je policija ustanovila da nije bilo ovotjednog pokušaja provale, od policije saznajemo da je istraga u tijeku.


Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije