Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema cjenik

Nigerijka u Ilici otvara restoran s afričkom hranom: Siromašnima daruje obroke

Ilica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.04.2019.
u 11:38

MamaVeek’s Kitchen otvara se u dvorištu Ilice 73, no to nije običan restoran...

Nigerijka Okoli Kikelomo prije šest godina kao izbjeglica je stigla u Zagreb, a sada vodi humanitarnu udrugu, organizira razne umjetničke radionice, volontira u brojnim organizacijama te kuha u svom restoranu MamaVeek’s Kitchen, piše Telegram.

Restoran je to u kojem se mogu kušati tradicionalna afrička jela, no cjenik uz jelovnik ne postoji.

Okoli, naime, hranu poslužuje gladnima i siromašnima, a zarađuje od onih jedu u njezinom restoranu te joj ostave donaciju.

Restoran danas otvara svoja vrata na novoj adresi, u dvorištu Ilice 73, a godinama je radio nekoliko brojeva niže.

– Ne mogu naplaćivati jela prema cjeniku – kaže Okoli Kikelomo i objašnjava kako sve radi u sklopu svoje udruge Afrika u mom srcu.

– Želim da ovo bude mjesto gdje se ljudi mogu najesti, ali i upoznati drugu kulturu, nešto naučiti, upoznati drugačije ljude i uvijek se osjećati dobrodošlo – ističe ona.

VIDEO U restoranu su mu zeznuli narudžbu pa im se osvetio na gnjusan način

Ključne riječi

Komentara 14

PE
PetiElement
12:05 06.04.2019.

Sve je to lijepo, ali od čega živi? "vodi humanitarnu udrugu, volontira.. i dijeli hranu besplatno.." ne kužim... ako ništa drugo, valjda mora nekakve režije negdje plaćati.. očito previše sofisticirano za mene...

Avatar toxic alien
toxic alien
11:57 06.04.2019.

Vec sam se nacitao prica o tim "genijalnim" idejama... "jelovnik bez cjenika, daj kol'ko das", "jedi koliko pozelis za fiksnu cijenu" i slicnih... Uglavnom, ti restorani vise ne postoje, a nisu dugo ni trajali.

MI
midea
13:52 07.04.2019.

poklanja hranu ? pazi da te Plenkoviçeva policija ne uhapsi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije