Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad im ponudio upis u osam ustanova

"Neupisane" upisali i od danas su na nastavi

02.11.2015., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic s roditeljima neupisanih srednjoskolaca dosao je na sastanak u Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, ali nije primljen jer nije bilo ministara Vedrana Mornara pa je obecao da ce Grad platiti skolovan
Anto Magzan/Pixsell
04.11.2015.
u 09:00

Za smjerove poput farmaceutskog tehničara ovaj tjedan moraju obaviti liječnički pregled pa će u školu u ponedjeljak

Dvadesetak učenika od njih 56, koliko ih je ove godine ostalo izvan školskog sustava i nisu upisani u 1. razred srednje škole, danas je već upisano u razne privatne srednje škole diljem Zagreba.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje učenicima su ponudili osam privatnih škola, među kojima su Privatna gimnazija i ekonomsko-informatička škola Futura, LINIGRA – privatna škola s pravom javnosti, Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića, Privatna jezično-informatička gimnazija "Svijet", Opća privatna gimnazija, Privatna gimnazija i turističko-ugostiteljska škola Jure Kuprešak, Privatna umjetnička gimnazija i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski. Dio njih već će danas krenuti na nastavu, dok oni koji su upisali smjerove poput farmaceutskog tehničara ovaj tjedan moraju obaviti liječnički pregled, a u školu kreću u ponedjeljak.

Njih 56 nije se uspjelo upisati u školu nakon što je ministar Vedran Mornar odlučio da se broj učenika u razredu smanji s 28 na 26.

– Djeca koja su sad upisana u privatne škole teoretski će je moći promijeniti, no tek sljedeće školske godine. O tome će oni odlučivati – kazao je pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Komentara 11

BI
bigstar
17:19 04.11.2015.

ta djeca su htjela ici i u strukovne skole, ali je ministar nezakonito smanjio upisne kvote ... nedopustivo je da djeca u najosjetljivijim godinama umjesto u skoli ostanu na ulici zbog hira ministra koji ocito ne zna da radi protuzakonito.

R0
R00kie
09:51 04.11.2015.

hvala svim zagrepcanima sto porezima financiraju privatne skole za lose ucenike :D samo sto ce zasluge pobrati bandic

FI
fiona1412
13:46 04.11.2015.

Hoce li grad financirati sve cetiri godine skolovanja ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije