Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVLJENI NATJEČAJ

Neslužbeno doznajemo: Gradska plinara Zagreb nakon 162 godine prestaje opskrbljivati Zagreb plinom?

Zagreb: GPZ Opskrba gubi koncesiju?
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
29.05.2024.
u 18:29

Radnici, njih 100-tinjak, strahuju za svoja radna mjesta, a predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Vlatko Kottnig smatra kako bi velik broj njih mogao biti višak čak i ako se poslovanje nastavi.

Gradska plinara Zagreb u velikim je problemima nakon što je, kako neslužbeno doznajemo, danas na sjednici Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) odlučeno da tvrtka koja je područje Zagreba i više od 200 tisuća kućanstava plinom opskrbljivala otkako je osnovana prije 162 godine to više neće činiti. O svemu će se uskoro oglasiti gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije.

Naime, na ponovljenom natječaju za određivanje opskrbljivača u obvezi javne usluge opskrbe plinom za distribucijsko područje Grada Zagreba za razdoblje od 1. listopada ove godine sve do 30. rujna 2027., Gradska plinara, kako neslužbeno doznajemo, izgubila je svoj najveći posao koji je pripao daleko manjoj tvrtki Međimurje-plin koja je na natječaju ponudila povoljniju cijenu po megavat satu.

Najveće distribucijsko područje opskrbe plinom u javnoj usluzi je Grad Zagreb s oko 230 tisuća potrošača, odnosno trećina Hrvatske. Tvrdnje da je GPZO od ranije podupiru informacije i da je HERA u travnju poništila natječaj na kojem je, prema nepotvrđenim informacijama GPZO također dao skuplju ponudu od Međimurje-plina.

POVEZANI ČLANCI:

Oporbeni zastupnici još su na sjednici u utorak poručili kako je gradska vlast uništila tvrtku koja postoji već 162 godine, smatrajući kako bi radnici mogli posljedično ostati na cesti.

Zasad ostaje pitanje hoće li doista GZPO ovim natječajem doživjeti slom. Radnici, njih 100-tinjak, strahuju za svoja radna mjesta, a predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Vlatko Kottnig smatra kako bi velik broj njih mogao biti višak čak i ako se poslovanje nastavi.

- Direktor je objašnjavao da je to dogovarao s vlasnikom u suradnji s gradonačelnikom. Ne znam koje su to kompetencije i znanja gradonačelnika u plinskom biznisu da bi otišao tako rapidno s cijenom i ugrozio dobivanje natječaja za opskrbu plinom Grad Zagreb - objasnio je.

POVEZANI VIDEO Policija o propucanom autu: 'Djelatnik kluba je prijavio oštećenje. Molimo građane da se jave ako imaju informacije'

 

 

Komentara 5

MO
moroder12
18:47 29.05.2024.

Čestitke Tomaševiću i njegovim glasačima...

OT
otrovnijezik
18:38 29.05.2024.

Neisplativo. Gasi. Daj Van Derovoj neka odluči tko će nas opskrbljivati plinom.

LL
lijepa_li si
19:38 29.05.2024.

živiJo tomašević! jel more ovako?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije