Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANIŠTE Gradonačelnik Bandić optimistički tvrdi da radovi ne kasne

Nema odgode, Arena će biti gotova u roku!

01.12.2008.
u 22:21

Tek nas dva tjedna dijele od 15. prosinca, ugovorenog roka dovršetka Arene Zagreb. Gradilište gdje se radi punom parom i lovi rok, jučer je po tko zna koji put obišao gradonačelnik Milan Bandić.

Kiša pada, a suho je
– Sve ide prema planu. Nema odgode. Eto vidite, krov je dovršen, kiša pada, a mi smo na suhom. Kao što smo se i dogovorili, 15. prosinca sve će biti gotovo, a ja ću s vama popiti šampanjac na tribinama Arene – glasio je odgovor gradonačelnika Bandića na novinarska pitanja je li realno očekivati dovršetak u roku i zašto je odgođeno svečano otvorenje ako je tako.

Podsjećamo, vatreno krštenje Arene i veliki spektakl otvorenja dvorane trebao je biti 28. prosinca s koncertom Prljavog kazališta. Koncert je odgođen za najmanje dva tjedna, a Bandić nije objasnio zašto.

Predsjednik Uprave Ingre, tvrtke koja gradi Arenu, Igor Oppenheim također je optimističan.

– Radovi u unutrašnjosti Arene intenzivno se nastavljaju. Dovršavamo postavljanje i uređenje tribina, a u pogon smo stavili i kotlovnicu. Sustav grijanja već funkcionira. Do 15. prosinca sve će biti gotovo – tvrdi Igor Oppenheim. U Ingri kažu da će tog dana doći inspekcija i da će dvorana dobiti uporabnu dozvolu.

Nakon toga predat će je Gradu, a nakon toga Ingra će odrađivati tek sitne poslove koje nije potrebno dovršiti prije dobivanja dozvole. Primjerice, ličenje prostorija kotlovnice ili šminkanje hodnika.

Gobac traži 10 milijuna
Bandić se osvrnuo i na Zorana Gopca koji u ime Hrvatskog rukometnog saveza od Grada traži 10 milijuna kuna.

– O tome ćemo razgovarati i konzultirati se s Vladom, našim partnerom – rekao je Bandić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije