Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pada prihoda

Nema božićnice za djelatnike kojima je Grad Zagreb poslodavac

\'Novac_Arhiva VL_Crn_240910\'
Arhiva VL
15.12.2011.
u 14:58

Zbog pada prihoda od 4,9 posto nismo u mogućnosti isplatiti božićnice od 500 kuna, objasnio je Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije

Pale su i posljednje nade o isplati ovogodišnje božićnice za 10.500 djelatnika kojima je poslodavac Grad Zagreb. Iako je njezina isplata predviđena i regulirana kolektivnim ugovorom, nedavno definiranim aneksom koji uvjetuje isplatu božićnice ovisno o stanju gradskih financija, zapečaćenja joj je sudbina u 2011.

Naime, kako je objasnio Slavko Kojić, gradski pročelnik za financije, prihodi su Grada u prvih devet mjeseci ove godine pali za 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što ostavlja prostora jedino za neisplatu božićnica.

– Ljetos smo isplatili 2500 kuna regresa svim zaposlenima, no zbog stanja s prihodima ove godine nema božićnice – jasan je bio Kojić.

Prošle godine isplaćena božićnica zaposlenika Grada Zagreba iznosila je 500 kuna.

Komentara 2

VI
Vito
06:57 19.12.2011.

Nema božićnice za djelatnike kojima je Grad Zagreb poslodavac Zanimljiva je ta \"božičnica\" koju u Hrvatskoj svi žele, traže i očekuju... \"Božičnica\" je novac kojeg kapitalist na kraju godine daje svojem najboljem zaposleniku... Može ga dati i svima zaposlenima, aliali to nije nikakva obveza... Zašto je u Hrvatskoj neka budala \"popušila\" i ugradila tu riječ u \"kolektivne\" ugovore može se zahvaliti još većoj budali koja je to potpisala,a nije pročitala... Sami razmilite - kako možete uopće tražiti novac od \"poslodaca\", a niste ništa korisnog za građanstvo radili cijelu godinu? Da ste radili nešto korisno, danas nebiste bili u \"minusu\", ne bi niti \"holding\" niti bilo koja tvrtka u Hrvatskoj bila u dugovima, već bi uspješno izvozili i imali posla zasve, a ne imali nezaposlenih više od zaposlenih...

JI
jinx
09:32 21.12.2011.

Među "neradnike" zaposlenike Grada Zagreba spadaju i djelatnici dječjih vrtića... Predlažem da smanjimo broj tih "neradnika" i ukinemo dječje vrtiće! A što se tiće božićnice, u "zdravom kapitalizmu" se krajem godine inaće isplačuje 13.-ta plaća... No ovdje nema ništa zdravoga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije