Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DV Bukovac

Neki roditelji ne žele da djeca u vrtiću slave Božić?

dječji vrtić bukovac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.10.2015.
u 08:43

– To su dezinformacije. Nije i ne može biti zabranjena proslava Božića i ostalih blagdana – poručila je ravnateljica Lukačić

U dječjem vrtiću Bukovac, koji u svome programu ima i katolički odgoj, ove se godine neće slaviti niti obilježiti blagdan Božića.

Vijest je to koja se proširila društvenim mrežama, roditelji vrtićanaca govore kako o takvoj odluci nisu obaviješteni, a vijest je navodno odluka ravnateljice Gordane Lukačić, potaknuta zahtjevom dijela roditelja koji su ravnateljici poručili kako ne bi voljeli da su djeca izložena vjerskim simbolima. Ravnateljica takve optužbe negira i kaže da će, kao i svake godine, djeca proslaviti Božić.

Ipak u telefonskom razgovoru za Večernjak potvrdila je kako su joj se obraćali pojedini roditelji sa žalbama o izloženosti djece vjerskim simbolima.

– U vrtiću Bukovac nije i ne može biti zabranjena proslava Božića i ostalih blagdana. To potvrđuje i činjenica da su u vrtiću zaposlene dvije odgojiteljice s kanonskim mandatom za provođenje odgoja u vjeri. Također napominjem da se u vrtiću dugi niz godina kontinuirano provodi odgoj u vjeri u sklopu redovitoga desetosatnog programa, prema verificiranom programu, u jednoj odgojnoj skupini. Ta činjenica ujedno potvrđuje da poštujemo potrebe djece i roditelja. Nikada nitko nije, a posebno ne ja kao ravnateljica vrtića, predložio ili zabranio proslavu blagdana u vrtiću – kazala je ravnateljica Lukačić.

Kako je naglasila, osim spomenute skupine s vjerskim programom, i ostale skupine u vrtiću Bukovac imaju elemente vjerskog odgoja koji se odnose na obilježavanje značajnih datuma kao i vjerskih blagdana uz poštovanje različitosti. – Žao mi je zbog dezinformacija – kazala je Gordana Lukačić.

>>Bivša ravnateljica 28 "teta" zaposlila bez javnog natječaja

>>Gradonačelnik: 'Nije pao strop, samo smo skinuli ploče, jer smo tražili od kuda curi voda'

Komentara 214

ME
melanija
09:07 07.10.2015.

zasto ste upisali djecu u vrtic koji vam se ne svidja? s kojim pravom opet manjina tlaci ostale?

BL
blackstone
08:52 07.10.2015.

Jel tamo vodeci sdpeovci vode djecu u vrtic.predlazem im da im organiziraju upis u pionire malene i stafetu ponovo pokrenu.iblerov trg-bukovac

MI
mirrro
09:03 07.10.2015.

vi koji to ne zelite nemorate i pustite one koji to hoce ako vam se ne sviđa odite u isilovu drzavu i tamo postavljajte uvijete njima pa ćete dobiti odgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije